Brabant steekt bijen de helpende hand toe, meer bloemen en meer bijenkasten

31 oktober 2014 om 13:25
nl
De provincie wil de bijen in Brabant een helpende hand toesteken. Provinciale Staten heeft vrijdag ingestemd met een actieplan voor de bij. Daarvoor is 300.000 euro uitgetrokken. Een veel verder gaand reddingsplan van de Partij voor de Dieren haalde het niet.
Geschreven door

Bijen hebben het in Brabant extra moeilijk omdat er te weinig bloemen zijn. Ook hebben bijen last van bestrijdingsmiddelen.
Kinderen met penseeltjesProvinciebestuurder Johan van den Hout noemde China als afschrikwekkend voorbeeld. "Daar zijn gebieden zo groot als Nederland waar geen insect meer voorkomt en sturen ze kinderen met penseeltjes landbouwgebieden in om de gewassen te bestuiven."
Om te voorkomen dat het in Brabant zo ver komt wil de provincie een werkgroep bijen oprichten met daarin partijen als de waterschappen, gemeenten, boeren en milieu-organisaties. Die werkgroep moet zorgen voor minder bestrijdingsmiddelen en meer bloemen. Ook wil de provincie imkers ondersteunen.
Meer bijenkastenDe Partij voor de Dieren deed een voorstel om 3,5 miljoen euro voor de bijen uit te trekken, maar de partij trok dat in toen bleek dat er onvoldoende steun voor was. Moties van de PVV om bedrijven en overheidsinstellingen te stimuleren bijenkasten te plaatsen kregen wel steun.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.