Benno Larue (64) zet strijd tegen enkelband door, gaat in hoger beroep

31 oktober 2014 om 14:06
nl
De voor ontucht veroordeelde zwemleraar Benno Larue blijft strijden tegen zijn enkelband. Hij gaat daarom in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter in Den Haag die eerder deze maand bepaalde dat hij de enkelband moet blijven dragen. Zijn advocaat Pieter van der Kruijs heeft dat vrijdag gezegd.
Geschreven door

Met de enkelband wordt gecontroleerd of Larue buiten de elf Brabantse gemeenten blijft die verboden gebied voor hem zijn omdat zijn slachtoffertjes er wonen.
'Onnodige frustratie'Zijn raadsman zegt dat de enkelband niet nodig is omdat Larue niet in de verboden gebieden komt. "De enkelband hindert hem ernstig in het dagelijkse leven en is een onnodige frustratie'', licht de advocaat vrijdag toe.
De landsadvocaat vindt dat Larue zijn enkelband moet blijven dragen, omdat hij nog niet goed meewerkt aan zijn behandeling. Volgens deskundigen is toezicht noodzakelijk.
ArrestatieDe inmiddels 64-jarige zwemschoolhouder kreeg 6 jaar gevangenisstraf voor het misbruiken van tientallen veelal zwakbegaafde meisjes tijdens zwemlessen. Hij is voorwaardelijk vrij en woont in Leiden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.