'Betonnokken hoofdtribune NAC-stadion kunnen bezwijken'

31 oktober 2014 om 14:27
nl
Betonnokken van de hoofdtribune van het NAC-stadion in Breda kunnen bezwijken. Dat meldt vakblad Cobouw, dat adviesrapporten over het NAC-stadion bestudeerde naar aanleiding van de scheuren in de betonnen constructie van het complex.
Geschreven door

Bij een volle tribune treedt een zogenaamd dompeffect op en wordt het hekwerk onderaan de tribune belast. In dat geval kan een nok bezwijken.
Situatie waarin een nok het niet meer aankanAls het gewicht ongelijk verdeeld is over de tribune treedt wringing op en ook dat kan leiden tot een overschrijding van wat de nok aankan.
De rapporten waarin de informatie te lezen is, zijn opgesteld door R 2constructieadviesbureau uit Breda. Tegen Cobouw maakte een constructeur van het bureau de kanttekening dat zulke situaties zich zelden voordoen, maar als ze zich voordoen kan een nok bezwijken. "Daar kun je een kansberekening op loslaten", aldus Bart van Riel van het adviesbureau.
Wethouder stelde eerder gerustWethouder Bernie van den Berg van Breda zei eerder over de scheuren dat herstel onvermijdelijk is, maar dat de veiligheid niet in het geding is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.