Video

Bewoners Plevierdonk Veghel geschokt na mogelijke aanslag

31 oktober 2014 om 18:59 • Aangepast 21 november 2020 om 21:49
nl
De bewoners van de Plevierdonk in Veghel reageren geschokt nadat er vrijdag aan het eind van de ochtend een auto in de straat is ontploft. Mogelijk gaat het om een aanslag op de bestuurder.
Profielfoto van
Geschreven door

Vermoedelijk is de 44-jarige Edwin K. uit Veghel slachtoffer geworden van een aanslag op zijn auto. Dat bevestigt zijn broer aan Omroep Brabant. De Veghelnaar reed in een Volkswagen toen het voertuig plotseling ontplofte. Het slachtoffer is opgenomen in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Hij raakte zwaargewond, maar of hij in levensgevaar verkeert, is niet bekend.
35 huizen werden tijdelijk ontruimd. De bewoners werden in een naburige sporthal opgevangen. Rond halfzeven konden de bewoners weer terug naar hun huizen nadat de linten en de schermen door de politie waren verwijderd. Bij de tweede auto was niets gevonden dat gevaar zou opleveren.

Zichtbaar in paniekRondom de plaats waar de auto in brand vloog heeft de politie hekken met zwart plastic geplaatst. Achter de hekken staan bezorgde straatbewoners. Een vrouw is zichtbaar in paniek. ‘Mijn kinderen zijn nog in huis. De oudste heeft nachtdienst gehad en ligt nog te slapen. Die weet echt niet wat er aan de hand is”, vertelt ze. Even later mag ze met een agent naar haar huis om haar kinderen op te halen. Daarna moeten ze weer terug achter de afzetting.

Wachten op privacy instellingen...

OverdrevenEen geparkeerde auto op de Kwarteldonk wordt onderzocht op explosieven. Een van de bewoners vindt het maar onzin dat hij daarvoor zijn huis uit moet. "Een tikje overdreven. De auto staat 150 meter verderop. Ramen openzetten was voldoende geweest. Op deze afstand gebeurt er echt niets met mensen." Volgens een van de buurtbewoners stond de auto op de Kwarteldonk sinds vanochtend op de bewuste plek geparkeerd. Daarvoor stond er enkele maanden een andere zwarte auto.
Harde knalMarcella van der Velde woont al 23 jaar aan de Plevierdonk. Ze denkt dat er een bom in de auto lag. "Het was zo'n harde knal, ik schrok er echt van", vertelt ze. "Ik heb dit in al jaren nog nooit meegemaakt, zo heftig. Ik dacht eerst aan een straaljager. Heel mijn huis trilde."

Ook het echtpaar Geerlings spreekt van ‘een enorme knal’. “Sommige mensen zeggen dat er een tank door de lucht vloog. Er hing ook een penetrante diesel- of gaslucht”, zegt de heer Geerlings.

Wachten op privacy instellingen...

Olga van Vredendaal was ook even gaan kijken bij het voorval. "Ik heb de knal zelf niet gehoord, maar sommige straatbewoners dachten dat er een van de silo's op het industrieterrein was ontploft. De auto is helemaal in de kreukels en de bumper lag tientallen meters verderop. Ik dacht meteen aan een bom."
Kinderen basisschool via achteruitgang naar huisKinderen van basisschool De Bunders moesten hun school vrijdagmiddag via een achteruitgang verlaten. De school staat in de buurt van De Plevierdonk. De scholieren mochten niet zelfstandig naar huis. Dit op last van de politie. Ouders hebben de geschrokken kinderen opgehaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.