Oprichters anti-pestsite vinden dat pesten strafbaar moet worden: 'Eigen schuld, dikke bult'

31 oktober 2014 om 17:26
nl
Pesten is en blijft een onderwerp van discussie. Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat meer dan de helft van de ouderen vindt dat pesters makkelijker voor de rechter moeten kunnen verschijnen met de kans op een strafblad. Hoewel de jongeren het hier niet mee eens zijn, vinden de oprichters van de gepest-worden.nl, zelf nog tiener, het wél een goed idee.
Geschreven door

Medeoprichter Enrico Tan uit Oss vindt het vooral van belang voor sollicitaties later. "Als een pester bijvoorbeeld later gaat solliciteren bij een sociale organisatie moet het duidelijk zijn dat je vroeger gepest hebt, want dan heb je het recht niet om op zo'n plek te werken."
Hij weet dat een strafblad grote gevolgen heeft, maar daar heeft hij geen boodschap aan. "Het is als pester gewoon je eigen schuld. Als je vroeger hebt gepest, heeft dat gevolgen."
Grens tussen pesten en plagenDe voornaamste reden van de jongeren in het onderzoek van EenVandaag om pesten niet strafbaar te stellen is, omdat de grens tussen pesten en plagen heel dun is.
Voor Enrico Tan is het niet moeilijk om het verschil uit te leggen. "Bij plagen, vindt de andere persoon het nog wel leuk. Bij pesten vindt de andere persoon het gewoon niet leuk, dat moet stoppen", vertelt hij.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.