Weer stoffelijke resten gevonden op rampplek MH17, resten worden naar Eindhoven gevlogen - Omroep Brabant

Weer stoffelijke resten gevonden op rampplek MH17, resten worden naar Eindhoven gevlogen

31 oktober 2014 om 18:39
nl
In het gebied in het oosten van Oekraïne waar in juli het vliegtuig op vlucht MH17 neerstortte, zijn vrijdag weer stoffelijke resten geborgen. Dat heeft premier Mark Rutte vrijdag bekendgemaakt. De resten, die werden gevonden in het veld waar vliegtuigdelen in brand waren gevlogen, zijn overgebracht naar Charkov en zullen uiteindelijk naar Eindhoven worden gevlogen.
Geschreven door

Na een eerste forensische check worden ze zo snel mogelijk overgebracht naar Nederland, met hetzelfde ceremonieel als de vorige keren, aldus Rutte.
Het vliegtuig met de stoffelijke resten zal aankomen op Vliegbasis Eindhoven. Vervolgens zullen de resten naar Hilversum worden vervoerd, net als voorgaande keren.  
289 slachtoffers geïdentificeerd Deze week zijn nog vijf slachtoffers van de ramp geïdentificeerd. Van hen hebben er vier de Nederlandse nationaliteit. In totaal zijn nu 289 slachtoffers geïdentificeerd, zo meldde het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag. Bij de vliegramp kwamen 298 mensen om het leven, onder wie vijftig Brabanders.
Van negen mensen is nog geen DNA aangetroffen op de lichaamsdelen die zijn gevonden, aldus het ministerie. Het is mogelijk dat van deze negen mensen alsnog informatie beschikbaar komt van de resten die nu al aanwezig zijn in de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.