Video

Edwin K. uit Veghel slachtoffer van mogelijke aanslag op auto

31 oktober 2014 om 20:58
nl
De 44-jarige Edwin K. is vrijdagochtend in Veghel mogelijk slachtoffer geworden van een aanslag op zijn auto. Dat bevestigt zijn broer aan Omroep Brabant. De Veghelnaar reed in een Volkswagen toen het voertuig plotseling ontplofte.
Geschreven door

Het slachtoffer is opgenomen in het Maasstadziekenhuis in Rotterdam. Hij raakte zwaargewond, maar of hij in levensgevaar verkeert, is niet bekend.
BrokstukkenEdwin K. reed over de Plevierdonk in Veghel toen de binnenkant van de wagen ontplofte. De wagen vloog in brand. Brokstukken belandden tot tientallen meters van waar de auto tot stilstand kwam. De politie is een groot technisch onderzoek begonnen.
"Dit gebeurt niet zomaar", zegt een politiewoordvoerder. Een leegstaand huis aan de Snipdonk, waar Edwin K. wel eens kwam omdat hij daar was opgegroeid, wordt bewaakt door politieagenten. Jaren geleden deed een arrestatieteam een inval in het huis.
'Crimineel verleden'Kennissen van Edwin K. schetsen een beeld van iemand die veel goeds in de zin heeft, maar toch het verkeerde pad koos. Zo zou hij volgens voormalige buurtbewoners onlangs zijn opgepakt wegens wapenbezit.
Ook zou de voormalig Europees zwemkampioen vinzwemmen in het verleden in Duitsland zijn aangehouden voor drugshandel.
Waarom juist Edwin slachtoffer is van een mogelijke aanslag, snapt zijn broer niet. "Ik heb geen flauw idee."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.