Provincie zegt 'ja' tegen nieuwe weg N69 van Veldhoven naar België

31 oktober 2014 om 18:47
nl
De Brabantse politiek is akkoord met de aanleg van een nieuwe weg N69 van Veldhoven naar België, ten westen van Valkenswaard. Provinciebestuurder Ruud van Heugten noemde dat 'een historisch moment', omdat meer dan dertig jaar over de weg gesproken is.
Geschreven door

Provinciale Staten besprak vrijdag het 'provinciaal inpassingsplan' voor de weg, een groot bestemmingsplan. Met de vaststelling daarvan en het vrijmaken van 84 miljoen euro kan de provincie naar verwachting volgend jaar aan de gang met de aanleg van de weg.
Hinder door vrachtwagensValkenswaard en Waalre ondervinden al tientallen jaren hinder van vooral vrachtwagens die dwars door het dorp rijden. De provincie heeft in overleg met alle betrokken gemeenten een plan gemaakt dat daarvoor een oplossing biedt.
Inwoners van Dommelen vrezen dat ze juist meer verkeer te verwerken krijgen door de aanleg van de nieuwe weg. Een motie van de PvdA om als provincie verantwoordelijkheid te nemen voor het oplossen van die problemen werd aangenomen.
De routeDe nieuwe weg loopt tussen Westerhoven en Dommelen door. Bij Veldhoven sluit hij aan op de A67. Ten zuiden van Valkenswaard sluit hij aan op de Luikerweg naar de Belgische grens.
Het wordt een weg met enkele rijbanen waar 80 kilometer per uur gereden mag worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.