Video

Burgemeester Noordanus over Westerpark Tilburg: 'Ongeveer 15 jongeren verstieren de boel'

31 oktober 2014 om 21:19 • Aangepast 21 november 2020 om 21:49
nl
Een groep van ongeveer vijftien jongeren verstiert de boel in het Westerpark in Tilburg. De gemeente en politie denken te weten wie het zijn en de burgemeester wil de jongeren keihard aanpakken. Dat zei burgemeester Noordanus vrijdagavond tegen omwonenden van het inmiddels beruchte park in Tilburg-West.
Profielfoto van
Geschreven door

Het gebiedsverbod dat 's avonds en 's nachts geldt en het samenscholingsverbod blijven voorlopig van kracht in het park. "Praten alleen helpt niet", zei Noordanus.
"We hebben ons misschien de afgelopen tijd te veel in slaap laten sussen", vervolgde de burgemeester, "en we dachten dat ze hun leven zouden beteren. Als dat niet het geval is, stellen we de grenzen op een andere manier".
RustigerEr kwamen zo'n veertig mensen op de bijeenkomst af. Buurtbewoners lieten weten dat het rustiger is sinds het toegangsverbod geldt.
Toch zijn ze nog niet helemaal tevreden. Een buurtbewoonster ergert zich nog steeds aan het gedrag van de groep.
Schietpartij en andere incidentenEerder liet Noordanus al weten de overlast zat te zijn. In de nacht van 23 op 24 september was er een schietpartij in het park. Dat was het zevende incident in korte tijd.
In 2012 trokken buurtbewoners al aan de be l, omdat ze ernstige overlast hadden van een jeugdbende die zich in en om het park ophield.
'Uit het niets op ons geschoten'Bij de bijeenkomst was ook een jongere aanwezig die betrokken was bij de schietpartij. "Er werd zomaar uit het niets op ons geschoten", vertelt hij.
Hij vindt dat, als hij de burgemeester hoort praten, hij en de andere jongeren toch wel als criminelen worden weggezet. "Het is jammer dat het zo gaat."
Wat hem betreft zou een gebouw waarin de jongeren kunnen samenkomen een goede oplossing zijn zodat zij niet meer in het park hoeven te zitten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.