Ireen Wüst heeft eerste Nederlandse titel alweer binnen

31 oktober 2014 om 19:47 • Aangepast 24 april 2020 om 19:17
nl
Ireen Wüst uit Goirle heeft vrijdag bij de NK afstanden in Heerenveen haar zesde titel veroverd op de 1500 meter. De nieuwe kopvrouw van Team Continu werd Nederlands kampioen in een tijd van 1.55,43.
Geschreven door

Het zilver was voor Marrit Leenstra, die in 1.57,27 over de finish gleed. Antoinette de Jong belandde op de derde plaats met een tijd van 1.57,54.  Olympisch kampioene Jorien ter Mors en tevens titelverdedigster op deze afstand ontbrak in Thialf. Ze is nog niet topfit.
Wüst was aanvankelijk van plan op alle vijf afstanden in Thialf aan de start te verschijnen. Bij nader inzien bleek dat voor haar toch te veel van het goede. Ze heeft zich volgens een woordvoerder van haar team Continu inmiddels afgemeld voor de dubbele 500 meter van zaterdag en ook voor de 5 km van zondag.
'Schaatsen nog niet verleerd'De tijd van Wüst was een kampioenschapsrecord. Met haar twaalfde titel in totaal is de viervoudig olympische kampioene nu de succesvolste schaatsster bij de NK afstanden.  
Ireen Wüst kwam vrijdag kort na haar zesde titel op de 1500 meter bij de NK afstanden in Heerenveen tot een opmerkelijke conclusie. "Ik ben het schaatsen nog niet verleerd", sprak de viervoudig olympisch kampioene met een glimlach.
"Dit is een mooi opstapje naar de rest van het toernooi. Qua tijd is dit al heel netjes. Hier kan ik verder mee", sprak de 28-jarige allroundster, die op alle vijf afstanden in Thialf aan de start verschijnt.
'Wel spannend'"Een beetje spanning had ik wel, ik was zelfs stiekem een beetje nerveus", bekende Wüst, die na negen succesvolle TVM-jaren onder Gerard Kemkers aan een nieuwe uitdaging is begonnen.
"Kijk, ik woonde als het ware in de schema's van Gerard. Ik had aan een knipoog van hem genoeg. Dat moet nu met Marianne Timmer en Gianni Romme allemaal nog een beetje groeien. Ik wist ook niet vooraf waar ik precies stond. Op de training liep het wel, maar je wil die bevestiging toch ook in wedstrijden krijgen. En die heb ik nu."
'Zo blijf je lekker in de weer'Met twaalf titels bij de NK afstanden en vele andere medailles is Wüst haar coach Timmer op de ranglijst van dit evenement inmiddels gepasseerd. "Leuk toch, zo blijf je lekker met elkaar in de weer."    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.