FC Eindhoven verslaat Jong Ajax, Sleegers maakt winnende doelpunt

31 oktober 2014 om 23:06
FC Eindhoven handhaaft zich in de bovenste regionen van de Jupiler League. De ploeg van trainer Jean Paul de Jong won vrijdagavond met 2-1 van Jong Ajax. Enig minpunt was dat de zege gezien het aantal Eindhovense kansen hoger had moeten uitpakken.

De aanvallende bedoelingen van FC Eindhoven waren vanaf de eerste seconde direct duidelijk: de defensie van Jong Ajax - met de zwakke, ooit hoog ingeschatte Mike van der Hoorn in het centrum - snel onder druk zetten.
De Amsterdammers hadden geen enkel antwoord op het zeer aanvallende spel van de thuisploeg, die in de eerste minuten verschillende malen vrij voor doelman Alblas wist op te duiken. Op deze manier scoorde Anthony van den Hurk al binnen zes minuten de logische 1-0.
Ajax bleef maar komenOok na de treffer bleef FC Eindhoven drukken, maar het enorme tempo waarmee de Ajacieden in eerste instantie werden overrompeld, bleek niet vast te houden. Naar mate de eerste helft vorderde liet de thuisploeg het touw vieren, waardoor Jong Ajax steeds meer mogelijkheden kreeg. Een schot van Menig was al een waarschuwing, voordat Richairo Zivkovic vanaf randje zestien de ploegen terug gelijk bracht (1-1).
Ondanks deze tegenslag liet FC Eindhoven zich niet uit het veld slaan. Weliswaar kreeg ook het Jong Ajax van trainer Jaap Stam kansen, de grootste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Zo zag Joey Sleegers een inzet net onder de lat worden weggetikt door keeper Alblas, terwijl Fries Deschilder van dichtbij net te hoog mikte. Dat Sleegers (op aangeven van Van Son) na ruim een uur voetballen alsnog scoorde, was de beloning voor de vasthoudendheid van de gastheren (2-1).
'Spelen tegen Ajax is altijd apart'Na de overwinning is in Eindhoven het dromen van het kampioenschap stiekem begonnen: “Waarom niet?”, lacht aanvoerder Jens van Son. “Je mag overal van dromen. Alles kan. Maar dan moet je wel elke week je niveau halen, daar begint het mee. Dat is niet zo makkelijk. We hebben een goed team en dit moeten we voor langere tijd zien vast te houden. Vooralsnog lijkt dat goed te gaan.”
Als maker van de winnende treffer was Joey Sleegers dolgelukkig. Tenslotte is de aanvaller gehuurd van Feyenoord, de aartsrivaal van Ajax. “Spelen tegen Ajax is altijd apart”, aldus Sleegers. “Zo’n wedstrijd geeft extra energie. Ik merk nu ook: je gaat er toch een tikkeltje harder van lopen. Na mijn goals was ik heel blij, want het was een verlossende goal. We hadden daarvoor een paar kansen. Als hij dan er in gaat, ook nog tegen Ajax, dan ben je uiteraard heel gelukkig.”