Sterk spelend Oranje Zwart doet zichzelf tekort in topper tegen Laren

31 oktober 2014 om 23:58
De hockeydames van Oranje Zwart hebben de uitwedstrijd tegen Laren met 3-1 verloren. Ondanks acht strafcorners en goed veldspel, wisten de dames uit Eindhoven niet te winnen. Jill Boon maakte de treffer van OZ: “We waren echt de beste ploeg, maar zij maken de kansen beter af.”

Oranje Zwart, dat op een vierde plek stond voor aanvang van deze topper, wilde laten zien dat die hoge klassering terecht was. De nummer twee uit Laren, met sterspeelsters als Naomi van As en Kim Lammers, begon wel iets sterker, maar OZ kwam niet in de problemen. Tot de dertiende minuut. Toen opende Lisanne de Lange na een mooie aanval over rechts plotsklaps de score: 1-0.
Oranje Zwart knokt zich terugNa die 1-0 kwam Laren kwamen er meer kansen voor de Eindhovenaren. Oranje Zwart had een korte periode moeite om onder de druk uit te komen. Dat lukte negen minuten voor rust wel. Oranje Zwart mocht toen twee strafcorners nemen, maar wist die niet te benutten. De ploeg had ook de pech dat strafcornerspecialist Magis toen net op de bank zat.
Vijf minuten later was Laren dichtbij een mooie counter, maar werd Lisa Scheerlinck bruut gehaakt. Dit leverde geel op voor de dader. Stephanie de Groof kreeg even later nog een kans uit de derde corner van  OZ, maar haar poging ging naast. Desalniettemin zal coach Kai de Jager blij geweest zijn met de slotfase van de eerste helft, waarin Oranje Zwart steeds beter ging spelen.
Defecte pomp houdt strafcornerkanon aan de kantDe tweede helft begon OZ veel feller, wat na dertien minuten opnieuw resulteerde in twee corners, verdiend door Lisa Scheerlinck. Opnieuw keek Valerie Magis van de kant toe, ze zou er ook niet meer inkomen. Magis, die diabetes heeft, had een defecte pomp waardoor haar suikerspiegel teveel schommelde en het onverantwoord was om haar verder te laten spelen. Het bleef daarna corners regenen, maar OZ slaagde er ook met varianten niet in om één van die zeven kansen te benutten. Bij poging acht, die er ook niet in ging, kreeg Kyra Fortuin nog een mooie kans uit de rebound. Maar ook die werd niet benut.
Na 57 minuten wedstrijd scoorde Jill Boon met een velddoelpunt de dikverdiende 1-1. Een bevrijdende treffer. Maar nog voordat OZ klaar was met juichen, lag de bal er alweer in. Kim Lammers scoorde de 2-1. Daarna kreeg Laren, in de 62e minuut, de eerste strafcorner van de wedstrijd. De thuisploeg had totaal geen moeite om die te benutten. Fieke Holman benutte de corner onberispelijk. Zo verloor Oranje Zwart met 3-1, terwijl het eigenlijk de betere ploeg op het veld was.
“We doen niet onder voor Laren”Trainer Kai de Jager was trots op de prestatie van zijn team, maar baalde van de nederlaag: “We hebben gedomineerd in de tweede helft en komen terecht terug in de wedstrijd. Dus dan is het zonde dat je nog verliest. We moeten onszelf belonen.”
Jill Boon is er van overtuigd dat OZ een goed seizoen gaat draaien: “de buitenwacht had twijfels, maar wij weten dat we een goed team hebben. We hebben geen druk en gaan voor een plek in het linker rijtje. Maar de eerste vier zou natuurlijk wel heel mooi zijn.” Een plek bij de eerste vier geeft recht op een play-offplek om de landstitel. Op dit moment staat OZ vierde.
MOP& Den Bosch spelen gelijkDe dames van MOP uit Vught speelden vrijdagavond met 2-2 gelijk tegen Bloemendaal. Rosalie de Beer wist MOP al snel op voorsprong te zetten. Daarna kwam Bloemendaal toch op 1-2. Uiteindelijk was het Colette de Beaumont die er 2-2 van wist te maken.
Den Bosch speelde vrijdagavond met 0-0 gelijk tegen Kampong uit Utrecht.