Sport zaterdag: overwinning SPM Shoeters, Damen blijft bij NAC Breda, verlies Eindhoven Kemphanen

1 november 2014 om 22:00 • Aangepast 21 november 2020 om 21:49
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor de basketballers van SPM Shoeters, de Eindhovense ijshockeyploeg Eindhoven Kemphanen, de zaalvoetballers van FC Eindhoven en FCK/De Hommel, voetbaltalent Grad Damen en het gevallen talent Jeroen Lumu.
Profielfoto van
Geschreven door

Eindhoven Kemphanen onderuit tegen Friesland FlyersIn eigen huis hebben de Eindhoven Kemphanen zaterdagavond verloren met 2-5 van Friesland Flyers. De Friezen waren oppermachtig in de eerste twee periodes: 0-2 en 0-2. Alleen de derde periode wisten de Eindhovenaren op hun naam te schrijven: 2-1. Mike Verschuren en Nick Verschuren wisten de eer te redden voor de Eindhoven Kemphanen.
SPM Shoeters wint in LeeuwardenSPM Shoeters heeft de uitwedstrijd in Leeuwarden zaterdagavond met 72-94 gewonnen. De Amerikanen Brandyn Curry en Reggie Johnson die debuteerden, wisten allebei twintig punten te scoren tegen Aris Leeuwarden. Door de winst staat de Bossche basketbalploeg nu op de tweede plek in de Dutch Basketball League. Aris Leeuwarden staat zevende.
FCK/De Hommel wint met 1-3De zaalvoetballers uit Den Bosch wonnen uit bij Marlene met 1-3. Het is voor FCK/De Hommel de derde overwinning op rij. Het team uit Den Bosch bezet daardoor nu de tweede plek in de competitie.
FC Eindhoven staat samen met De Hommel gedeeld tweede. De ploeg won vrijdagavond met 9-4 van 't Knooppunt. Beide Brabantse clubs hebben nu tien punten uit vijf wedstrijden. Een puntje achterstand op koploper AORC.
Lumu naar RKC?Het gevallen talent Jeroen Lumu is in gesprek met RKC. Dat meldt het Brabants Dagblad. De oud-Willem II'er werd pas nog ontslagen bij SC Heerenveen. Daarvoor speelde Lumu voor het Bulgaarse PFK Ludogorets.
Grad Damen blijft bij NACVoetbaltalent Grad Damen maakt het seizoen af bij NAC Breda. Dat meldt BN DeStem. Damen was onlangs erg boos op NAC omdat hij niet mocht doorstromen naar de beloften. Vorige week speelde hij opeens een testwedstrijd bij aartsrivaal Willem II. Hier maakte NAC Breda met succes bezwaar tegen.
Topklasse zondag: UNA verslaat EVVUNA uit Veldhoven heeft zaterdag met 3-1 gewonnen van EVV uit Echt. In de eerste helft werd de keeper van EVV met rood weggestuurd. Rob van Boekel wist de penalty vervolgens niet te benutten. In de tweede helft wist UNA orde zaken te stellen door twee doelpunten van Sweeres en een goal en Van Wanrooij. Uiteindelijk wist Rick Verbeek voor EVV een penalty te benutten.

Wachten op privacy instellingen...

Zaalvoetbal: ZVV Eindhoven verliest van TPP RotterdamDe zaalvoetballers van ZVV Eindhoven hebben zaterdag met 4-8 verloren van TPP Rotterdam. Door het verlies staat ZVV Eindhoven nu voorlaatste. TPP Rotterdam gaan aan kop in de zaalvoetbal eredivisie.
Koppenbergcross voor vrouwen: Sanne van Paassen vierdeVeldrijdster Sophie de Boer heeft zaterdag de Koppenbergcross gewonnen. De Boer hield twee Belgische vrouwen achter zich: Jolien Verscheuren werd tweede, Sanne Cant derde. De Boer won eerder dit seizoen al een cross in Ronse, eveneens België. In de wereldbekerveldrit van Valkenburg werd ze derde. Sanne van Paassen uit Vlierden eindigde als vierde in Oudenaarde.
Koppenbergcross voor mannen: Twan van den Brand zeventiendeDe Belgische veldrijder Wout Van Aert heeft zaterdag voor eigen publiek in Oudenaarde de Koppenbergcross gewonnen. Het 20-jarige talent was in de eindsprint van de klassieker uit de Bpost bank trofee te sterk voor ouwe rot Sven Nys. Kevin Pauwels zorgde voor een volledig Belgisch podium. Twan van den Brand uit Volkel werd zeventiende.
Winst NACUiteindelijk heeft NAC over het seizoen 2013/2014 351.000 euro winst gemaakt. In de voorlopige cijfers was dat 644.000 euro, maar daar was de naheffing van de fiscus nog niet overheen gegaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.