Video

'Ik dacht meteen aan die andere liquidaties', buurt Veghel geschrokken van ontplofte auto Edwin K.

1 november 2014 om 11:22 • Aangepast 21 november 2020 om 21:49
nl
De schrik zit er goed in bij sommige bewoners van de Veghelse wijk De Bunders. Vrijdagochtend ontplofte daar de auto van Edwin K., de politie gaat uit van een misdrijf. Buurtbewoners zijn geschrokken en vrezen dat de ontploffing opnieuw een criminele afrekening is.
Profielfoto van
Geschreven door

"De ruiten trilden hier bijna uit het kozijn", zegt een buurtbewoonster die net om de hoek van de Langendonk woont, waar de auto vrijdag ontplofte. "Ik dacht meteen weer aan die andere liquidaties hier, het komt steeds dichterbij. Ik voel me echt niet veilig meer."
AfrekeningenDe vrouw verwijst naar de afrekeningen in Veghel en buurdorp Zijtaart vorig jaar en het jaar daarvoor. De Veghelse Volkan Düzgün werd in juli 2013 dood gevonden in een auto bij zijn huis. Hij was verdachte in de zaak van de schietpartij op een kickboksgala in Zijtaart eind 2012. Bij die schietpartij werd Youssef Sabbahi uit Veghel doodgeschoten.
Vrijdagochtend ontplofte plotseling een auto op de Langendonk in Veghel. Slachtoffer Edwin K. raakte zwaargewond bij de explosie. Er zijn veertig rechercheurs op de zaak gezet. "Zo'n auto ontploft natuurlijk niet zomaar, dat hebben de brandweermensen hier ook tegen ons gezegd vrijdag", reageert een buurtbewoner zaterdagochtend. "Daar is gewoon meer aan de hand."
De auto staat zaterdag nog steeds op de plaats waar die afbrandde, de politie bewaakt de plaats van de ontploffing. "We willen niet dat er per ongeluk sporen verloren gaan", legt een woordvoerder zaterdag uit. De politie is naar verwachting nog het hele weekend bezig met onder meer sporenonderzoek aan de Langendonk.
Geen aanhoudingenDe politie heeft nog niemand aangehouden in verband met de ontploffing. Vrijdag en zaterdag werd huiszoeking gedaan in een huis aan de Snipdonk. Buren laten weten dat het gaat om het leegstaande ouderlijk huis van slachtoffer Edwin K.. De politie wil dat niet bevestigen en heeft nog niks gezegd over de identiteit van het slachtoffer.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.