Video

Chemicaliën gevonden in ouderlijk huis Edwin K., slachtoffer van mogelijke aanslag Veghel

1 november 2014 om 17:42 • Aangepast 21 november 2020 om 21:49
nl
In een garagebox van een huis aan de Snipdonk in Veghel zijn zaterdagmiddag chemicaliën gevonden die bedoeld zijn voor het maken van drugs. Het zou gaan om het leegstaande huis waar 44-jarige Edwin K. uit Erp wel eens kwam omdat hij daar was opgegroeid.
Profielfoto van
Geschreven door

De Veghelnaar werd vrijdagmiddag in zijn woonplaats slachtoffer van een mogelijke aanslag op zijn auto. Zijn huis werd streng bewaakt door de politie. Ze gaat inmiddels ook uit van een misdrijf. Naast de 'verdachte' stoffen zijn er jerrycans en emmers in beslag genomen.
De politie heeft het sporenonderzoek op de Langedonk en het forenisch onderzoek aan de Snipdonk zaterdagavond afgerond. De bewaking rond het ouderlijk huis van het slachtoffer is opgeheven. De politie verwacht zondag met meer details te komen rondom de ontplofte auto, aldus een woordvoerder.

'Actief in drugscircuit'De 44-jarige K. zou volgens buurtbewoners en kennissen actief zijn in het drugscircuit. De politie wil in verband met het grote onderzoek niet bevestigen of de Veghelnaar het slachtoffer was van het misdrijf.
K. reed in een Volkswagen toen de auto plotseling ontplofte. Hij vloog hierbij uit de bocht en kwam in de berm terecht. Hij wist met hulp van omstanders uit de auto te komen, maar werd zwaargewond naar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

Wachten op privacy instellingen...

Verboden wapenbezitVolgens buurtbewoners werd K. onlangs opgepakt wegens wapenbezit. Ook zou de voormalig Europees kampioen vinzwemmen in het verleden in Duitsland zijn aangehouden voor drugshandel.
Medewerkers van het team Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) hebben zaterdag de hele dag onderzoek in het huis gedaan. Een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer was ook aanwezig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.