Video

21 lintjes voor mantelzorgers van kankerpatiënten tijdens Amphia Lintjesregen in Breda

1 november 2014 om 19:25
nl
Een bijzondere dag zaterdag voor 21 mantelzorgers in Brabant. Zij kregen van het Amphia Ziekenhuis in Breda een lintje omdat ze altijd klaar staan voor hun naasten met kanker. "Ze heeft het echt verdiend", zegt Jeanette Rasing uit Oosterhout over haar buurvrouw Georgette Beumer.
Geschreven door

"Ze is eigenlijk alles voor me. Ze helpt me en verzorgt me", vertelt Jeanette. "Mijn man is zes jaar geleden overleden en mijn kinderen zijn vrij laat afgestudeerd en hebben nu zelf kleine kinderen. Ze kunnen dus niet altijd bij mama zijn."
Ze zet alles opzij"Dan ben je toch alleen. Maar dan weet ik dat Georgette er is. Ik heb twee dagen in het ziekenhuis gezeten voor de chemo. Als ik dan naar huis wil, dan bel ik Georgette en zet ze alles opzij om me te halen. Ook al is dat laat in de avond. Ze is voor mij onmisbaar."
Jeanette Rasing kreeg baarmoederkanker. "Dat ging goed, maar pas geleden kwam de kanker weer terug. Gisteren kreeg heb ik nog een uitslag gehad in het ziekenhuis en dan gaat Georgette altijd mee. Ik zou niet weten wat ik zonder haar moet beginnen."
'Ze zou het andersom ook doen'"Voor mij geeft het zo'n stuk rust dat ik weet dat ze er altijd is als ik haar nodig heb", vertelt de vrouw. Als je ziek bent is dat heel belangrijk.  "Ze heeft het echt verdiend. Dubbel en dwars."
Georgette Beumer blijft heel bescheiden onder alle aandacht die ze zaterdag van het ziekenhuis en haar buurvrouw krijgt. "De waardering is wel heel bijzonder. Maar toch is gewoon doen het beste. Ze zou het andersom ook doen. Toch is het een hele eer dat ze dit voor me heeft willen doen. Daar zit de waardering in."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.