Fans misdragen zich bij derby FC Den Bosch en FC Oss, maar trainers weigeren statement te maken

2 november 2014 om 01:03 • Aangepast 21 november 2020 om 21:48
nl
De supportersrellen bij de Brabantse derby tussen FC Den Bosch en FC Oss waren zaterdag na afloop van de wedstrijd het belangrijkste onderwerp van gesprek. Trainer Ruud Kaiser van Den Bosch: "Wil je dat ik een statement maak? Ik denk dat deze fans onredelijk zijn, dus kan ik er beter niets over zeggen."
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens Kaiser luisteren deze supporters toch niet naar zijn woorden. De oefenmeester noemde het een trieste avond. "Zo kun je geen voetbal spelen." Dat zijn ploeg met 0-1 verloor had volgens de trainer ook te maken met de ongeregeldheden. De wedstrijd werd namelijk twee keer stilgelegd. "Net in fases waarin wij sterker waren", aldus de trainer.
Het ging in Den Bosch al voor de wedstrijd mis. Osse supporters ontsnapten uit het uitvak en sloopten een hek, waardoor ze konden vechten met Bossche fans. De ME greep snel in en omsingelde gedurende de hele wedstrijd het vak met Osse fans.
Het publiek van Den Bosch misdroeg zich echter na rust. Een supporter, een 36-jarige Bosschenaar, kwam op het veld en probeerde de broek van een grensrechter naar beneden te trekken. Toen dat mislukte trok hij zijn eigen broek naar beneden.
'Ik praat alleen over voetbal'FC Oss-trainer Wil Boessen vond het ondanks alle gebeurtenissen na afloop niet nodig iets over het gedrag van de fans te zeggen. "Ik ben voetbaltrainer en ik wil vragen over het voetbal beantwoorden. Niet over de supporters." Het enige wat de oefenmeester los liet was dat 'deze dingen nu eenmaal gebeuren'.
Een statement wilde de coach niet maken, omdat hij dat zijn taak niet vindt. Toch was het hoogst opmerkelijk dat de supporters van FC Oss na afloop nog uitgebreid werden bedankt door de spelers en staf van de club. Maar over het waarom van deze actie kwam geen antwoord.

Wachten op privacy instellingen...

ArrestatieDe politie heeft zeker twaalf supporters opgepakt. Daarvan zaten er zondag nog tien vast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.