Kunstenaar zet Bosschenaren met fakkels op de Parade: 'Het is aan jou'

2 november 2014 om 01:16
nl
Met brandende fakkels gedragen door ruim 400 Bosschenaren vormde stadskunstenaar Lucas de Man zaterdagavond de tekst 'Het is aan jou' op de Parade in Den Bosch. De tekst met de fakkels was de afsluiting van het project OOG, waarbij op vijf hoge gebouwen in de stad metersgrote ogen waren bevestigd.
Geschreven door

In de afgelopen maand hebben 3000 mensen een kaartje gekocht voor het project. Mensen met een kaartje mochten ongeveer twintig minuten alleen in een oog zitten. Ze konden van het uitzicht genieten maar kregen ook een korte voorstelling met geprojecteerd beeld en geluid.
Oog voor elkaar De ogen beelden voor de stadskunstenaar het idee uit dat mensen in een stad oog voor elkaar moeten hebben. Het kunstproject had ook een theoretische kant waarbij mensen nadachten over de toekomst van de samenleving. De Bossche burgemeester Ton Rombouts en provinciebestuurder Brigite van Haaften waren zaterdagavond in Theater aan de Parade twee van de sprekers over dat onderwerp.
SkopjeDe tekst geschreven door de fakkels hoorde ook bij dit deel van het kunstproject. Het is een oproep aan de burgers om zich met de toekomst van de samenleving te bemoeien. Lucas de Man heeft aan het begin van zijn carrière eenzelfde project in Skopje (Macedonië) gedaan; daar vormde hij met fakkels een groot vraagteken op een plein
Lucas de Man onderzoekt of het mogelijk is ook in Tilburg en Eindhoven een project met grote ogen te doen. De stadskunstenaars in Den Bosch, Eindhoven en Tilburg zijn een initiatief van Het Zuidelijk Toneel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.