Karim Rekik: 'Winnen titel leeft dit seizoen meer dan ooit bij PSV'

2 november 2014 om 01:14
nl
PSV staat er na elf speeldagen goed voor in de eredivisie. De Eindhovenaren hebben vier punten voorsprong op naaste belager Ajax. De zege op ADO Den Haag (1-0), zaterdagavond, was alweer de negende victorie van dit seizoen. "We hebben allemaal de ambitie om kampioen te worden", aldus verdediger Karim Rekik.
Geschreven door

"Dat doel hebben we natuurlijk ieder jaar", vervolgde hij. "Maar zeker dit seizoen leeft de titel bij ons enorm." Dat vertrouwen komt voor een groot gedeelte door de goede prestaties van de club, tot nu toe.
PSV speelde zaterdag ruim een uur met tien spelers, nadat middenvelder Jorrit Hendrix met twee keer geel was weggezonden. De Eindhovenaren hadden vorig seizoen, in een soortgelijke situatie, waarschijnlijk punten verspeeld. "Dat denk ik ook inderdaad", aldus Rekik. "Dat is dit seizoen echt bij ons veranderd. Dat voel je ook in de groep."
'Eerste gele kaart onterecht'Hendrix baalde na afloop vooral dat hij werd weggezonden. "Mijn eerste gele kaart was niet terecht", meende de middenvelder. "Met de tweede gele kaart had ik minder moeite. Maar het belangrijkste is dat we de wedstrijd hebben gewonnen. Daar ben ik erg blij mee."
Volgens Hendrix hadden de kaarten niets te maken met geldingsdrang. Trainer Phillip Cocu koos namelijk voor de jongeling op het middenveld en zette Adam Maher op de bank. "Dat speelde geen rol", was zijn korte verweer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.