NAC Breda krijgt steeds meer vertrouwen: 'Spelers durven elkaar weer iets te zeggen'

2 november 2014 om 11:55
nl
NAC Breda gaat zondagmiddag op bezoek bij FC Groningen. De ploeg wil in het hoge Noorden, zo stelt trainer Eric Hellemons, graag drie punten pakken. Maar met een gelijkspel lijkt de coach op voorhand ook dik tevreden. NAC staat zestiende op de ranglijst en elk punt is welkom. "Wie zijn wij om alles even frivool open te gooien."
Geschreven door

Om een goed resultaat te bevorderen, heeft Hellemons aanvaller Kingsley Boateng buiten de ploeg gelaten. Hellemons geeft Jeffrey Sarpong, die de laatste weken prima invalt, een kans op de rechtsbuitenpositie. Van Sarpong wordt wel verwacht dat hij ook verdedigende taken uitvoert. Eigenlijk versterkt hij het middenveld.
"Het is iets wat je zelf moet afdwingen", zegt Jeffrey Sarpong, die een basisplaats voelde aankomen. "Elke minuut die ik speel, probeer ik zo goed mogelijk in te vullen en mijn best te doen."
Jesse van BezooijenNAC zal verder aantreden met dezelfde spelers die afgelopen dinsdag Fortuna Sittard versloegen in de beker. Dat betekent dat opnieuw Jesse van Bezooijen in de basis staat. De jongeling vormt weer het centrum van de verdediging met Kenny van der Weg omdat Henrico Drost nog steeds geblesseerd is aan zijn schouder. "Jesse heeft het goed gedaan tegen Fortuna", zegt trainer Hellemons. "Hij had een ongelukkig moment, maar hij weet wat er gevraagd wordt."
Een centrum Van Bezooijen-Van der Weg houdt wel een risico in. Het is jong en onervaren. "Jesse is gewoon een slimme vent", stelt Hellemons. "Daar zie ik geen probleem in. Maar onervaren? Dat heeft niet zozeer met leeftijd te maken, maar meer met het aantal wedstrijden dat je speelt op een bepaald niveau. Geen enkel probleem."
Om het gebrek aan ervaring op te vangen zal Sepp de Roover ook in de basis verschijnen. Hij vervangt als rechterverdediger -net als in Sittard- Isak Sswewankambo.
VooruitgangOnder interim-trainer Hellemons pakte NAC een punt per wedstrijd. Tegen ADO en Vitesse werd gelijkgespeeld. Ook nu lijkt de coach tevreden met een remise. "Als je realistisch bent en kijkt waar je staat dan moet je -vooraf gezien- daarvoor tekenen. Alleen, zo gaan we daar niet naartoe."
Volgens Hellemons groeit het vertrouwen van zijn ploeg. "Er wordt goed getraind, er wordt goed gewerkt en de spelers durven elkaar ook weer op een normale manier iets te zeggen. Ik zie daar zeker vooruitgang in."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.