50 kilometer hardlopen in bloedhete zandbak: Harm Sengers uit Eindhoven haalt brons in Qatar

2 november 2014 om 12:44
nl
Het was afzien maar Harm Sengers uit Eindhoven zette vrijdagavond ondanks de zware omstandigheden een topprestatie neer in Qatar. In de bloedhete woestijn, liet hij veel Afrikanen achter zich en rende hij naar het brons op het WK 50 kilometer hardlopen. "Uiteindelijk kon de blanke Nederlander er redelijk goed tegen en ben ik dus derde geworden."
Geschreven door

Sengers had gehoopt dat het nog mee zou vallen qua warmte. "Normaal gesproken zou het slechts 23 graden zijn, maar het was 30 graden."
Airco in de woestijnDat in Qatar veel geld zit, blijkt wel uit de bijzonderheden langs het parcours. Er waren namelijk twee zogenoemde 'cooling zones'. "Het waren straten van twintig meter met airconditioning waar je doorheen kunt lopen", zo vertelt Sengers, maar hij had vooral baat bij een andere middel tegen de hitte. "Ik gooide iedere 2,5 kilometer een halve liter water over mezelf heen en vooral dat heeft gewerkt."
Met een bronzen plak en een daarbij behorende envelop op zak is Sengers weer in Nederland, klaar voor een nieuwe uitdaging. "Een mooi begin om volgend jaar nog een stapje verder te gaan. Ik overweeg om de 100 kilometer te gaan lopen, maar dat WK is gelukkig in Winschoten in Nederland."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.