Video

Ireen Wüst sluit NK afstanden af met zilver op 1000 meter: 'Fantastisch weekend'

2 november 2014 om 15:52
nl
Ireen Wüst heeft de NK afstanden in Heerenveen afgesloten met een zilveren medaille op de 1000 meter. De 28-jarige Goirlese moest alleen Marrit Leenstra voor zich dulden.
Geschreven door

Leenstra, de titelverdedigster op de kilometer, klopte haar in een rechtstreeks duel. Wüst won de afgelopen dagen goud op ‘haar’ 1500 meter en de drie kilometer. Op de 1500 meter was het haar zesde Nederlandse titel.
“Ik had ‘m graag willen winnen, maar 1.15,02 is voor nu ontzettend hard”, zei Wüst over haar 1000 meter. “Dit heb ik nog nooit gedaan in mijn carrière zo vroeg in het seizoen. Ik ben er heel tevreden mee. Al met al was het een fantastisch weekend. Het geeft veel vertrouwen. We zijn op de goede weg en ik heb er zin in.”'Topweekend'Ook Floor van den Brandt uit Haarsteeg was bijzonder tevreden over haar NK afstanden. “Het doel was het rijden van een persoonlijk record. Ik heb er twee geschaatst, op de 500 en de 1000 meter.”

Van den Brand plaatste zich ook voor het eerst voor de wereldbekerwedstrijden. “Dat wilde ik zó graag en dat is me gelukt. Daarmee was mijn weekend zaterdag al geslaagd. Het was top!”  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.