Supertoll! Tilburg in 'Oktoberfest-sfeer' - Foto's

2 november 2014 om 19:49
nl
Eigenlijk is het al november, maar in Tilburg proostten ze dit weekend alsnog met imposante pullen bier tijdens het Oktoberfest. Schlagers, Lederhosen en Bratwurst, steeds meer Brabanders weten het Duitse volksfeest te waarderen. Onze Omroep Brabant-fotografe was erbij en maakte een opvallende fotoreportage.
Geschreven door

Onze fotografe hees zich in een Dirndl jurkje en begaf zich in het feestgedruis. Klik hier om de fotoserie te bekijken.
Inhaken en meedeinenHet is de vierde keer dat het Tilburgse Oktoberfest werd gehouden. Op de laatste dag van het vierdaagse evenement heerste er een gezellige drukte in de Koepelhal op de Spoorzone.
Waren het donderdagavond voornamelijk studenten die een Duits feestje vierden, deze zondag zaten gezinnen met kleine kinderen en senioren aan de lange biertafels. Met optredens van die Edelweisskapelle en die Grosse Alpen Gaudi Party Show was het inhaken en meedeinen.
Vijfdaags trouwfeestHet allereerste Oktoberfest stamt uit 1810, toen de Beierse kroonprins Ludwig trouwde. Het huwelijksfeest duurde maar liefst vijf dagen.
Het Oktoberfest groeide uit tot een immens populair volksfeest in München, dat jaarlijks ongeveer een miljoen mensen trekt. Zestien dagen lang is het feest en daarbij wordt er zo'n 5,7 miljoen liter bier geschonken.
Vaker in BrabantSteden over de hele wereld namen het festijn met bier en worst over. Ook in Brabant duiken de laatste jaren steeds meer Oktoberfeesten op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.