NAC Breda onderuit tegen FC Groningen dankzij fout doelman Jelle ten Rouwelaar

2 november 2014 om 19:37 • Aangepast 21 november 2020 om 21:47
Het is voorlopig niet het seizoen van Jelle ten Rouwelaar. De gelouterde doelman van NAC Breda blunderde dit jaar al een paar keer en ging zondag op bezoek bij FC Groningen opnieuw in de fout. Ten Rouwelaar verkeek zich al in de 2e minuut op een schot van Tjaronn Chery en bezorgde de thuisclub daarmee de winst: 1-0.

Interim-hoofdcoach Eric Hellemons wacht na drie duels nog op zijn eerste competitiezege.
Ten Rouwelaar blundertOp basis van het spel in de tegenvallende wedstrijd, met amper kansen, kwam Groningen de zege ook het meeste toe. De thuisclub was al heel vroeg in een zetel geholpen door een blunder van Ten Rouwelaar, die een schot van Chery in de korte hoek niet onder controle kreeg. De 33-jarige keeper leek de houdbare bal via zijn eigen hoofd in het doel te tikken (1-0). [Tweet:body:https://twitter.com/ronaldbrabant/status/528972621246124033]   Gesteund door die voorsprong kon FC Groningen rustig achterover hangen en wachten op de ruimtes die vanzelf zouden komen. Met Jarchinio Antonia, Chery en Dino Islamovic, de vervanger van de geblesseerde Danny Hoesen, beschikt Van de Looi over snelle aanvallers die in zo'n situatie op hun best zijn. Chery was bij een snelle uitbraak kort voor rust dichtbij zijn tweede doelpunt, maar dit keer kon Ten Rouwelaar in de korte hoek wel redding brengen.
Op zoek naar de 1-1   NAC ging pas in de tweede helft serieus op jacht naar de gelijkmaker. Voor rust kwam het enige gevaar van de bezoekers uit spelhervattingen, maar na de pauze voerde de ploeg uit Breda de druk langzaam op. Het leidde na een uur spelen tot een grote kans voor Mats Seuntjes, maar de spits van NAC schoot op doelman Sergio Padt. De Groningse doelman redde ook toen Erik Falkenburg ineens voor hem opdook.
Mede daardoor slaagde NAC, dat druk op zoek is naar een opvolger voor de ontslagen trainer Nebojsa Gudelj, er voor het eerst dit seizoen niet in tot scoren te komen.
Ten Rouwelaar gaat door het stofKeeper Jelle ten Rouwelaar blunderde eerder al tegen Heracles Almelo en Ajax en ging zondag op bezoek bij FC Groningen dus opnieuw in de fout. "Als je elf wedstrijden speelt en drie daarvan niet goed zijn, dan is dat vervelend'', zei de doelman na afloop. "Vooral bij een club als NAC. Daar moet je als keeper stabiel zijn en zorgen dat je je niveau haalt."
"Ik ben 88 minuten bij de les, maar was dat na twee minuten niet. Dat is het leven van een keeper. Het was gewoon een fout. Vorige week tegen Vitesse speelde ik uitstekend, maar iedereen mag van mij wel wat meer verwachten.''
Volgens trainer Hellemons staat de doelman echter 'absoluut niet ter discussie'.
StandNAC Breda blijft met tien punten onderin de eredivisie bivakkeren. FC Groningen nestelde zich door de vijfde overwinning van dit seizoen in de brede subtop van de eredivisie. Met 17 punten sluit de ploeg van trainer Erwin van de Looi achter de traditionele top 3 aan bij clubs als FC Twente, PEC Zwolle en SC Cambuur.