Dreigbrief in kleedkamer scheidsrechter tijdens rust Bavel-Groen-Wit: ‘Te triest voor woorden’ - Omroep Brabant

Dreigbrief in kleedkamer scheidsrechter tijdens rust Bavel-Groen-Wit: ‘Te triest voor woorden’

2 november 2014 om 20:04 • Aangepast 21 november 2020 om 21:47
nl
De competitiewedstrijd tussen VV Bavel en Groen-Wit is zondagmiddag gestaakt nadat scheidsrechter Luuk van Moll in de rust werd bedreigd. Hij vond in zijn kleedkamer een briefje met daarop een bedreigende tekst. Voorzitter Eric Joossen van VV Bavel is erg geschrokken van de bedreiging. "Het is echt te triest voor woorden dat dit in een verder vriendelijke ontmoeting kan gebeuren", zo laat hij zondagavond weten.
Profielfoto van
Geschreven door

Het is nog niet duidelijk van wie het briefje afkomstig is. "Ik weet in ieder geval dat er bij Bavel nooit van dit soort incidenten gebeuren", vertelt Joossen stellig. In de eerste helft kreeg doelpuntenmaker Mohammed Mejout van Groen-Wit uit Breda een rode kaart voor spugen.
Naar de kleedkamerDe speler werd kwaad en begon te schelden tegen onder meer de grensrechter. Daarna is hij naar de kleedkamers gelopen. "Achteraf had ik hem misschien moeten begeleiden, nu weet ik niet wat er is gebeurd", baalt Joossen.

Wachten op privacy instellingen...

Onafhankelijk onderzoekDe 22-jarige scheidsrechter was 'ondersteboven' van de bedreiging, vertelt de voorzitter. "We hebben hem zo goed mogelijk begeleid. Ik begreep het volledig dat hij de wedstrijd wilde staken. Daarna heb ik de microfoon gepakt, ben het veld opgelopen en heb het publiek het slechte nieuws medegedeeld."
Over de precieze inhoud van het bedreigende briefje kan Joossen geen uitspraken doen. "Ik hoop dat een onafhankelijke partij hier onderzoek naar gaat doen", vertelt hij. "Dit heeft niets meer met normen en waarden te maken. Mijn zoontje van 14 is ook scheidsrechter en kreeg laatst een hele scheldkanonnade over hem heen. Dat is toch te belachelijk voor woorden?"

'Eerst laten rusten'Aan BN De Stem heeft scheidsrechter Luuk van Moll zondagavond laten weten dat het vooral 'rustig wil laten bezinken' voordat hij eventueel aangifte gaan doen. "In elk geval heb ik contact met de KNVB over wat er gebeurd is."
Over de precieze inhoud van het briefje wil hij geen uitspraken doen. "Een zware belediging, met scheldwoorden", zo laat hij de krant weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.