Jeroen Swaanen wint seizoensafsluiter NK Rally in Hengelo

3 november 2014 om 00:46
nl
Jeroen Swaanen heeft zondag de afsluitende manche van het NK Rally gewonnen. Aan het stuur van een Ford Fiesta R5 was de rijder uit Vessem vooraf al de te kloppen man in Hengelo. “Het is super belangrijk voor het moraal, het team en de sponsors om hier de overwinning mee naar huis te nemen.”
Geschreven door

Vorige maand maakte Swaanen in België voor het eerst kennis met het rallywapen wat als vervanger van de duurdere WRC’s in nationale kampioenschappen wordt gezien: de R5-klasse.
De limiet opzoekenDe hernieuwde kennismaking op Nederlandse bodem was een stuk vertrouwder. “Nederland is een heel ander parcours, dus het is iets makkelijker de limiet opzoeken. Het liep heel erg goed ondanks een minder ervaren navigator”, aldus Swaanen, die van de reglementen van volgend jaar laat afhangen of hij verder gaat met de R5. “Het is geen auto om tegen WRC’s te rijden, dan ben je al kansloos vóór de start.”
Waar de algemene titels al verdeeld waren, vochten twee Brabanders nog om de titel in de Ford Fiesta R2 Sport Trophy. De strijd tussen Mats van den Brand (Sint-Oedenrode) en Kevin van Deijne (Zeeland), werd er een met een schuin oog naar het reglement. Niet de zege, maar snelste tijden zouden in extremis over de titel beslissen.
Van Deijne pakt titel“De opdracht die hij had was één scratch (snelste tijd) rijden en dat heeft hij gedaan”, wist Van den Brand bij de finish. Met het kleinst mogelijke verschil van 0,1 seconde werd de titelstrijd beslist. Dat Van den Brand alle overige proeven won, deed er niet meer toe.
Van Deijne pakte de titel. “Het is fantastisch om een kampioenschap te winnen. Het gaat om de punten en wie de meeste punten heeft die wint. Hij is ontzettend snel hier, maar de proeven met onverhard lagen mij het meest”, meent Van Deijne.
Strijd nog niet afgelopenDe onderlinge strijd tussen de twee Fiesta-rijders is nog niet afgelopen. Eind dit jaar mogen ze in Engeland, bij het fabrieksteam van Ford, nogmaals hun kunsten laten zien in een talentencompetitie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.