Met de burgemeester een broodje eten tijdens Nationaal Schoolontbijt: 'Geen hagelslag, niet zo erg'

3 november 2014 om 08:21
nl
Meer dan een half miljoen kinderen schuiven maandag aan voor Het Nationaal Schoolontbijt.Dit keer hebben ook veel burgemeesters schoolklassen uitgenodigd om op het gemeentehuis te komen ontbijten. In onze provincie gebeurt dit in 41 plaatsen. Zo ook in de gemeente Moerdijk waar kinderen van BS De Regenboog uit Zevenbergen zijn uitgenodigd door burgemeester Jac Klijs.
Geschreven door

In totaal zijn 21 kinderen van de basisschool op bezoek bij de burgemeester van Moerdijk. Ze ontbijten in de kantine van het gemeentehuis, want de kamer van de burgemeester is hiervoor iets te klein. Maar de kinderen mogen na het ontbijt allemaal een kijkje nemen op zijn werkkamer.
Geen hagelslag, maar fruitVorige week ontstond er nogal wat discussie over Het Nationaal Schoolontbijt. Volgens voedselwaakhond Foodwatch moet het ontbijt voor kinderen gezonder. Het broodje hagelslag moet worden vervangen door een appel. En dit is in Moerdijk zeker het geval. Er ligt veel fruit klaar voor de kinderen.
Of ze de hagelslag missen? "Niet zo erg", vertelt een meisje. "Thuis moeten we ook altijd eerst iets hartigs eten en dan mogen we pas een boterham met zoet."  
Make-A-WishZanger Xander de Buisonjé uit Son trapte maandag het Nationaal Schoolontbijt af in Madurodam. De Buisonjé is ambassadeur van Make-A-Wish Nederland. En dat is het goede doel van de ontbijtweek dit jaar. Een goed doel waarvoor burgemeester Klijs maandag meteen een cheque met daarop een bedrag van 250 euro overhandigde aan juf Karin van BS De Regenboog.  
De ontbijtweek is bedoeld om te benadrukken hoe belangrijk een goed ontbijt voor kinderen is. De week wordt georganiseerd door het Voorlichtingsbureau Brood en wordt dit jaar voor de twaalfde keer gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.