Reconstructie ongeluk op Langenbergseweg in Gilze

3 november 2014 om 11:39
nl
De politie heeft zondagochtend een verkeersongeval gereconstrueerd op de gevaarlijke kruising van de Langenbergseweg met de Tilburgsebaan in Gilze. Bij dat ongeluk op 17 augustus vielen twee gewonden; een 58-jarige man uit Baarle-Nassau en een 52-jarige vrouw uit Gilze.
Geschreven door

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie had langs de Langenbergseweg diverse sensoren en meetapparatuur geplaatst. Een auto van het verkeershandhavingsteam (VHT) reed met meetapparatuur wel twintig keer met diverse snelheden op en neer. Waarschijnlijk om te meten hoe de stoplichten op bepaalde snelheden reageren en of deze wel goed geijkt zijn. Dit zou van groot belang kunnen zijn in het onderzoek. 

Op het kruispunt zijn de laatste jaren meerdere ongelukken gebeurd. Het meest recente ongeval op de Langenbergseweg zaterdagochtend 1 november, een dag voor het onderzoek. Daarbij vielen twee gewonden. Een van de slachtoffers zat bekneld en moest door de brandweer uit de auto bevrijd worden. Er kwamen vier ambulances en drie brandweerwagens ter plaatse. 
Andere ongelukkenEerdere ongevallen vonden plaats op 17 augustus 2014, ook met een beknelling, op 2 september 2013 met ook twee gewonden en een beknelling en op 1 april 2013 met een beknelling. In 2011 was er ook een ongeval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.