Justitie trekt aanklacht doodslag tegen Limburger drugslab Uden in: 'Maar hij blijft verdacht'

3 november 2014 om 12:08 • Aangepast 24 april 2020 om 19:22
nl
Een 36-jarige man uit Roermond wordt voorlopig niet vervolgd voor doodslag op twee mannen die in april werden gevonden in een drugslab in Uden. Dat laat justitie maandag desgevraagd weten.
Geschreven door

De Limburger werd mede verantwoordelijk gehouden voor de dood van de twee, maar justitie trekt die aanklacht in. De Roermonder blijft wel in de cel voor betrokkenheid bij het drugslab. OM blijft de man nog wel verdenken van doodslag, maar heeft niet genoeg bewijs om hem hiervoor te vervolgen.
Als de rechter zich over de zaak buigt, kan de verdachte alsnog voor doodslag vervolgd worden.
'Anonieme beschuldigingen'De verdachte werd eind oktober voor de tweede keer aangehouden voor de geruchtmakende zaak. Hij zat vast in Amsterdam nadat hij voor de eerste keer was aangehouden voor betrokkenheid bij het drugslab. De verdachte blijft ontkennen dat hij betrokken was bij het lab.
De advocaat van de Roermonder, Guus Lina, vertelde eerder dat het bewijs tot dusver vooral bestaat uit 'suggesties en anonieme beschuldigingen'.
Twee dodenIn het drugslab vonden twee Limburgers in april dit jaar de dood, vermoedelijk omdat ze giftige gassen hadden ingeademd. Het ging om een 28-jarige man uit Roermond en een 35-jarige inwoner van Heythuysen. In het lab stonden vaten met honderden liters chemicaliën.
De man uit Roermond wordt nog wel verdacht lid te zijn van een criminele organisatie. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat hij een vooraanstaande rol speelt in een bekende motorclub. Het zou gaan om motorclub No Surrender.
Meer arrestaties?In september werd ook een 26-jarige man uit Uden aangehouden in het onderzoek naar het drugslab. Hij is weer op vrije voeten, maar blijft wel verdachte in het onderzoek. Deze Udenaar vond in april de twee doden in het drugslab. De man had het pand onderverhuurd.
De politie sluit meer arrestaties in deze zaak niet uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.