Video

Dressuurpaard Salinero krijgt standbeeld, trainer Sjef Janssen een lintje: 'Ik ben enorm vereerd'

3 november 2014 om 12:21
nl
Dubbel feest vandaag in Erp. Het voormalig dressuurpaard Salinero van Anky van Grunsven kreeg een standbeeld en haar man Sjef Janssen werd geridderd. 'Het is de slagroom op een enorm dik ijs'.
Geschreven door

Janssen werd benoemd tot Ridder van Oranje Nassau. De trainer en oud-bondscoach kreeg het lintje voor al zijn verdiensten voor de Nederlandse paardensport.
"Totale verrassing""Het was een totale verrassing voor me. ik was al blij dat we vandaag het standbeeld van Salinero konden onthullen en dan komt dit. Het blijkt toch dat ik gewaardeerd wordt in Nederland voor alles wat ik gedaan heb voor Anky en rest van de paardensport. Ik ben er erg blij mee."
Zo won Anky van Grunsven mede dankzij de trainingen van Janssen drie gouden medailles op de Olympische Spelen en werd het Nederlands team in 2010 onder zijn leiding wereldkampioen in Kentucky. "Ik ben heel trots en het is absoluut verdiend", vindt Anky van Grunsven. "Al die medailles heb ik mede dankzij Sjef gewonnen. Daarvoor ben ik verschillende keren onderscheiden en ik vond het tijd worden dat Sjef ook een keer aan de beurt zou komen."
Janssen kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Adema vlak na de onthulling van het standbeeld van Salinero. Met dat paard won Anky van Grunsven onder andere twee keer goud, één keer zilver en eenmaal brons op de Olympische Spelen.
Standbeeld naast standbeeldSinds maart 2013 is Salinero met pensioen. Zijn standbeeld staat naast het standbeeld van Bonfire. Dat is het andere voormalige toppaard van Van Grunsven. "Ik ben blij dat beiden paarden hier nu staan. Eén standbeeld is geweldig, maar ik vond dat Salinero er ook bij hoorde. Het was niet compleet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.