Sport maandag: Willem II vindt schikkingsvoorstel te streng, Van Boekel naar Wolfsburg

3 november 2014 om 17:05
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor Willem II, scheidsrechter Pol van Boekel, het EK veldrijden en de vrouwenhockeyselectie voor het toernooi om de Champions Trophy.
Geschreven door

Van Boekel leidt Wolfsburg-KrasnodarScheidsrechter Pol van Boekel uit Vierlingsbeek fluit donderdag in Duitsland het Europa Leagueduel VfL Wolfsburg-FC Krasnodar. Als grensrechters gaan Dave Goossens uit Neerkant en Bas van Dongen met hem mee. De overige leden van de arbitrale equipe zijn Patrick Langkamp (vierde man), Richard Liesveld en Ed Janssen.
Willem II vindt schikkingsvoorstel te strengWillem II gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel dat de KNVB de club wil opleggen vanwege de ongeregeldheden tijdens het thuisduel met NAC Breda op 19 september. Toen werd er veel vuurwerk afgestoken. De KNVB wil de Tilburgse club een boete van 15.000 euro opleggen en een duel zonder publiek laten afwerken als er binnen een jaar weer zoiets gebeurt. Willem II vindt dat dit niet in verhouding staat tot wat er voorgevallen is en tekent beroep aan bij de bond.
Hockeyselectie vol BrabandersVier hockeysters van Oranje Zwart in Eindhoven zijn opgenomen in de definitieve selectie voor het toernooi om de Champions Trophy. Dat wordt van 29 november tot en met 7 december afgewerkt in Argentinië. Het gaat om Frederique Derkx, Valerie Magis, Larissa Meijer en Laura Nunnink. Ook van HC Den Bosch hebben vier speelsters een uitnodiging gekregen: Margot van Geffen, Marloes Keetels, Maartje Paumen en Lidewij Welten. Verder is Carlien Dirkse van den Heuvel uit Den Bosch geselecteerd.
Van Paassen naar EK veldrijdenSanne van Paassen uit Vlierden rijdt zaterdag voor Nederland het Europees kampioenschap veldrijden. Bondscoach Johan Lammerts maakte maandag de selectie bekend. Yara Kastelijn (Neerkant), Lizzy Witlox (Eindhoven)  en Maud Kaptheijns (Westerhoven) zijn geselecteerd voor de juniorenwedstrijd  Bij de beloften rijden Stan Godrie en Sieben Wouters uit Zundert mee. Het EK wordt gehouden in het Duitse Lorsch.  
Michael van Gerwen tegen Dekker en HuybrechtsMichael van Gerwen speelt in de groepsfase van de Grand Slam of Darts, die zaterdag in Wolverhampton begint, tegen landgenoot Jan Dekker en de Belg Kim Huybrechts. Dat heeft de loting maandag uitgewezen. De als eerste geplaatste wereldkampioen krijgt in de voorronde ook te maken met de Engelsman Darren Webster.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.