Ongeluk met wielrenner in Galder zorgt voor uitstel van herstelwerkzaamheden aan Sint Jacobsstraat

3 november 2014 om 15:42
nl
De herstelwerkzaamheden aan de Sint Jacobsstraat in Galder die maandag zouden beginnen zijn uitgesteld. Dit vanwege het ongeluk afgelopen weekend waarbij een wielrenner zwaar gewond raakte. De gemeente Alphen-Chaam wacht het onderzoek naar de toedracht af voordat de herstelwerkzaamheden worden hervat.
Geschreven door

Buurtbewoners klagen al langer over de gevaarlijke situaties die ontstaan in de straat vanwege het slechte wegdek. Vooral de geulen bij De Leeuwerik zijn onderwerp van gesprek. Buurtbewoner Hans Diepenhorst gaf eerder al aan dat het hoogteverschil tussen de klinkers voor gevaar zorgt. Deze slechte bestrating zou volgens buurtbewoners ook de oorzaak van het ongeluk zijn geweest.
Borden geplaatstAls voorzorgsmaatregel worden nu bij het begin van het dorp borden geplaatst met daarop de tekst 'werk in uitvoering'.  Voor Diepenhorst, die maandag zelf naar de gemeente stapte, is dit nog niet genoeg. Hij zou het liefste zien dat deze borden in de gevaarlijke geulen worden gezet.
De gemeente laat weten dat er nu wordt gekeken of dit voorstel mogelijk is. Hiervoor moeten ze in gesprek met de uitvoerder om te kijken of het plaatsen van de borden niet voor gevaarlijke situaties zorgt.
Gemeente niet tevreden bij opleveringDe herinrichting en herindeling van de Sint Jacobsstraat en Galderseweg werden eind juli opgeleverd. Toen al was de gemeente niet tevreden over het resultaat en keurde enkele delen van de weg af. Er werd besloten dat er herstelwerkzaamheden moesten komen maar die zijn tot op heden nog niet begonnen.
Volgens een woordvoerder van de gemeente komt dit door samenloop van omstandigheden. Hij noemde als voorbeeld de bouwvak die viel na de oplevering. Hij gaf wel aan dat er achter de schermen heel wat druk op de aannemer is uitgevoerd om te beginnen met de herstelwerkzaamheden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.