Politie spreekt met Edwin K., slachtoffer van mogelijke aanslag in Veghel

3 november 2014 om 17:46
nl
De politie heeft gesproken met Edwin K. uit Erp. Hij raakte zwaargewond bij een mogelijke aanslag in Veghel. Over zijn verklaring en zijn identiteit doet de politie geen mededelingen. Verder vond de politie in een ander huis in de regio communicatieapparatuur en administratie. Die zijn in beslag genomen.
Geschreven door

De politie vond eerder in het leegstaande ouderlijk huis van de 44-jarige Edwin K. aan de Snipdonk onder meer drugs en chemicaliën. De auto met K. ontplofte vrijdag tijdens het rijden in Veghel. De politie gaat uit van een misdrijf. Een aanslag is een van de mogelijke scenario's, meldt een woordvoerder.
Edwin K. ontwaakte zondag uit zijn coma. "Het is alsof hij een klap met een moker heeft gehad. Ik weet niet of hij door heeft wat hem is overkomen", liet zijn broer aan Omroep Brabant weten. Er is nog niemand aangehouden.
'Chemische reactie'Volgens misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink lijkt het er op dat een chemische reactie heeft plaatsgevonden in de auto. "Dat zou te maken hebben met productie van xtc", laat hij weten. Op de website van Korterink reageren 'mensen vanuit het milieu' dat het om een chemische reactie zou gaan.
Korterink kan zich in die theorie vinden. "Bij een autobom is duidelijk te zien dat het om een bom gaat. Dan vind je bijvoorbeeld granaatscherven. Nu is op foto's duidelijk te zien dat de brand van binnenuit is ontstaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.