Hbo's en bedrijven Brabant beginnen Living Lab in Brazilië, onderzoekscentrum voor groene economie

3 november 2014 om 21:17
nl
Enkele hogescholen in Brabant en Zeeland en bedrijven uit Zuidwest-Nederland gaan samen met onderwijsinstellingen en bedrijven in Brazilië onderzoek doen naar groene economie. Zij doen dit in een zogeheten Living Lab, een soort onderzoekscentrum. Binnenkort gaan de eerste studenten uit Nederland en Brazilië met stages en afstudeeronderzoeken aan de slag. Het centrum, het Living Lab Biobased Brazil, wordt dinsdag officieel geopend in de stad Belo Horizonte meldt een woordvoerder van Avans Hogeschool.
Geschreven door

Living Labs zijn netwerken waarin Nederlandse hogescholen en bedrijven samenwerken met lokale universiteiten, overheden en ondernemingen rond een thema. De activiteiten beginnen met stages en afstudeeronderzoek van studenten en worden uitgebouwd tot grote onderzoeksprogramma's.
Trainingen voor werknemers"De opgedane kennis wordt uiteraard gedeeld en daaruit ontstaan onderwijsmodules, trainingen voor werknemers van de deelnemende bedrijven en nieuwe onderzoeksprojecten", aldus Ralph Simons, projectleider van Avans Hogeschool.
De deelnemers gaan onderzoeken hoe restproducten hergebruikt kunnen worden en hoe algen bij waterzuiveringsbedrijven water schoonmaken. ook gaan zij aan de slag met biopolymeren: een duurzaam alternatief voor kunststoffen op basis van aardolie. Een Living Lab is ook een manier voor studenten om internationale ervaring op te doen
Andere deelnemersDe andere onderwijsinstellingen die vanuit Nederland meedoen zijn de HAS Hogeschool en de Zeeuwse HZ University of Applied Science. Verder doen het Centre of Expertise Biobased Economy (CoEBBE) uit Breda, de provincies Noord-Brabant en Zeeland en Biobased Delta mee.
Biobased Delta laatste is een samenwerkingverband tussen bedrijven en overheden die werken aan de groei van de biobased aconomy.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.