Pizzabezorger uit Rucphen die als pooier werd neergezet: ‘Ik heb een schoon geweten'

4 november 2014 om 07:16
nl
Een pizzabezorger uit Rucphen is over de rooie. In het SBS6-programma Undercover in Nederland van misdaadjournalist Alberto Stegeman werd de man vorige week zondag ten onrechte opgevoerd als pooier van een 16-jarige prostituee. Het meisje moest voor hem werken in Breda.
Geschreven door

“Ik ben op tv een halfuur hoofdrolspeler geweest in iets waar ik niets mee te maken heb. Ondanks de rectificatie kijken sommige mensen mij nog steeds met een scheve blik aan. Ik maak me geen zorgen, want ik heb een schoon geweten”, vertelt de pizzabezorger die liever anoniem wil blijven.
Rectificatie en excusesInmiddels heeft SBS laten weten dat in het programma inderdaad de verkeerde man is te zien. De omroep ‘betreurt het voorval ten zeerste’.
De echte gegevens van het meisje en de vermoedelijke pooier zijn aan de politie doorgegeven. Alberto Stegeman bood afgelopen weekend in het programma zijn excuses aan.
Vervelende reactiesDe pizzabezorger was zondag 26 oktober aan het werk bij pizzeria Pyramide in Sint Willebrord toen hij plots werd overladen met telefoontjes en sms’jes.
De pizzabezorger: “Ik was op tv te zien als vermoedelijke pooier. Via sociale media verspreidde het nieuws zich snel. In een grote stad valt het dan wel mee, maar hier kent iedereen elkaar. Ik was wel onherkenbaar in beeld maar bekenden zagen meteen dat ik het was. Sommige reacties waren opbeurend, maar ik heb ook hele vervelende reacties gehad.”
Via een advocaat dwong hij bij SBS een rectificatie af. “Mijn naam en die van mijn familie is gelukkig gezuiverd. Ik weet niet of dat voldoende is. Eigenlijk zijn ze er gemakkelijk mee weggekomen. Ik weet niet wat dit voorval op de lange termijn voor mij gaat betekenen. Ik vrees dat me dit nog lange tijd zal achtervolgen”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.