Oranje hockeydames voor het eerst in Tilburg

3 november 2014 om 22:53
nl
Het was een primeur voor Tilburg. Een echte hockeyinterland organiseren. Vierduizend mensen zagen maandagavond de Oranje-dames met 2-1 winnen van België.
Geschreven door

Frans-Jan Bertens, de coördinator van de wedstrijd in Tilburg, is voor aanvang niet nerveus. "Het is toch prachtig dat wij in Tilburg voor het eerst een echte interland mogen organiseren." De hockeyclub kreeg de interland van de Nederlandse hockeybond vanwege twee redenen: de fusie van de twee oude clubs TMHC Tilburg en TMHC Forward en de bouw van het grote nieuwe clubhuis.
Sfeer goed ondanks regenOndanks de regen die met bakken uit de lucht valt, is de sfeer prima. Veel kinderen met hun ouders staan al een tijd langs de kant om vooraan te staan. Een oudere vrouw met twee kinderen staat tegen het hek, ter hoogte van de middenlijn. "We staan hier al vanaf kwart over vijf, maar we hebben wel de beste plekken. Het is toch wel heel bijzonder dat de sterren die je normaal alleen op tv ziet, nu hier in Tilburg ziet spelen."
Al snel in de wedstrijd mag het publiek al juichen. Na vijf minuten pusht Maartje Paumen al een strafcorner binnen. Het is de opmaat voor een mooie overwinning tegen de Belgen. Na afloop is Margot van Geffen uit Tilburg dan ook hartstikke tevreden.
'Bijzonder om in je eigen stad te spelen'"Het was heel bijzonder om zo in je eigen stad te spelen. Er stond veel familie langs de kant en iedereen was erg enthousiast. Gelukkig hebben we ook nog gewonnen dus eigenlijk is het een prima avond."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.