PSV'er Stijn Schaars blij met toegenomen concurrentie

4 november 2014 om 00:14
nl
Na 7 maanden waarin hij onder meer lange tijd met krukken moest lopen, heeft Stijn Schaars weer zijn eerste wedstrijdminuten gemaakt. De middenvelder speelde met Jong PSV op De Herdgang de eerste helft tegen VVV Venlo. "Ik ben weer terug van een lange blessure.",
Geschreven door

Schaars liep een gecompliceerde knieblessure op en werd daaraan geopereerd in Amerika. "Daarna heb ik acht weken op krukken gelopen. Vervolgens mocht ik drie maanden niet draaien met m'n knie. De laatste twee maanden ben ik weer stapje voor stapje terug naar mijn oude niveau. En na drie trainingsweken heb ik nu dus weer de eerste 45 minuten voetbal achter de rug."
Blij met kans in Jong PSVFysiek lijkt Stijn Schaars weer helemaal hersteld, maar het voetbalritme moet nog terugkomen. "Daarom is het goed dat ik de kans krijg in Jong PSV. Dat is beter dan wachten totdat je weer een kansje krijgt in het eerste team."
"Voor mij is het belangrijk dat ik minuten maak en voetbalinhoud krijg. Ik ben speler van de A-selectie, maar als zij deze week naar Athene gaan voor de Europa League, blijf ik hier bij Jong PSV trainen en hoop ik vrijdag mee te doen tegen Volendam. Speelminuten maken is nu belangrijker dan met het eerste team meegaan.
Terug bij PSV-FeyenoordSchaars speculeert er zelf op dat hij zijn rentree bij het eerste team op 30 november zal maken. In het Philipsstadion, dat dan een nieuwe grasmat zal hebben, ontvangt PSV dan Feyenoord. Maar of hij dan ook gaat spelen is nog maar de vraag. Want de concurrentie op het middenveld is flink toegenomen.
Concurrentie is goed"Dat is alleen maar goed. Ik zie het niet als concurrentie. Ik ben blij dat de selectie nu van dit niveau is. Vorig jaar stond ik soms op het veld met jongens die niet meer konden en er doorheen zaten. Nu heb je een selectie van twintig jongens die allemaal willen spelen. We moeten elkaar steunen, want het seizoen is nog lang."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.