Sport dinsdag: Hassan tegen Kibet in Warandeloop, Oranje Zwart tegen Oostenrijkers

4 november 2014 om 08:57
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor Mathieu van der Poel, Andy Contois, de Warandeloop en Oranje Zwart
Geschreven door

Oranje ZwartDe hockeyers van Oranje Zwart uit Eindhoven beginnen de knockoutfase van de Euro League tegen het Oostenrijkse Arminen. Dat heeft de loting in Brussel uitgewezen. Deze Weense ploeg was de verrassende winnaar van een voorrondegroep in Barcelona, met onder meer Atletic Terrassa. De knockoutfase van de Euro league wordt van 1 tot en met 6 april gespeeld in Bloemendaal.
Contois mag spelenEindhoven Kemphanen kan bij het begin van de competitie beschikken over aanvaller Andy Contois. Dat meldt IJshockey.com. De werkvergunning voor de 33-jarige Amerikaan is rond. Vorige week legde de club al Don Nichols vast.
Van der Poel geen EK, wel SuperprestigeMathieu van der Poel doet aanstaande zaterdag niet mee aan het EK veldrijden dat gehouden wordt in het Duitse Lorsch. Het talent uit Kapellen geeft de voorkeur aan deelname aan de derde wedstrijd om de Superprestige. Dat vindt zondag plaats in het Belgische Ruddervoorde.
Hassan en Kibet in WarandeloopDe organisatie van de Warandeloop in Tilburg heeft Sifan Hassan en Hilda Kibet gecontracteerd voor het crossevenement op 23 november. Sifan Hassan, Europees kampioene op de 1500 meter, is titelverdedigster bij de Warandeloop die voor de lopers meetelt als kwalificatiemoment voor het EK Cross in het Bulgaarse Samokov. Daarvoor is Sifan Hassan al geselecteerd. Hilda Kibet is oud-winnares van de Warandeloop.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.