Koningspaar emotioneel over herdenking MH17, 'Onwerkelijk moment'

4 november 2014 om 09:37
nl
Koning Willem-Alexander verwacht dat de herdenkingsplechtigheid volgende week voor de slachtoffers van vlucht MH17 ook voor koningin Máxima en hem emotioneel zal worden. Dat zei hij dinsdag tijdens zijn staatsbezoek aan Zuid-Korea bij een ontmoeting met de Nederlandse pers.
Geschreven door

De herdenking voor de slachtoffers van MH17 is op 10 november. Bij het neerhalen van vlucht MH17 kwamen vijftig Brabanders om het leven. In totaal stierven bij de vliegramp 298 mensen, onder wie 193 Nederlanders.
'Onwerkelijk moment'De koning sprak van een 'onwerkelijk moment' toen hij in juli hoorde over de vliegramp. Hij verkeerde in een opgewekte stemming vanwege de heropening van Nedcar, maar die stemming sloeg om omdat snel duidelijk werd hoeveel Nederlanders geraakt waren door deze ramp.
Koningin Máxima zei dat beiden 'met heel veel liefde' steun geven aan de betrokkenen. Het was nooit te veel gevraagd, aldus de Koningin, die licht geëmotioneerd een moeder die twee kinderen verloor als voorbeeld noemde van mensen die steun konden gebruiken.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.