Politiek Den Bosch wil toename goederentreinen in de stad tegenhouden - Omroep Brabant

Politiek Den Bosch wil toename goederentreinen in de stad tegenhouden

4 november 2014 om 22:09
nl
Alle partijen in de Bossche gemeenteraad hebben dinsdagavond een motie ingediend om de toename van goederentreinen in de stad tegen te houden. Het kabinet wil meer goederentreinen naar Duitsland laten rijden en tegelijkertijd het traject via Tilburg, Boxtel en Eindhoven, de zogeheten Brabantroute, ontlasten. Daarom is gekozen voor de verbinding via Den Bosch. Dat betekent ook dat treinen die gevaarlijke chemische stoffen vervoeren door de stad komen.
Geschreven door

De ongeveer drieduizend gezinnen die langs het spoor in Den Bosch wonen, lieten al eerder weten zich ernstig zorgen te maken over de toename.
Alle partijen steunen motieDie bezorgdheid wordt gedeeld door alle politieke partijen in de Bossche gemeenteraad. De raad eiste met een motie dat het gemeentebestuur er alles aan gaat doen om het aantal goederentreinen dat door de stad komt, zoveel mogelijk te beperken. Ook moeten er maatregelen komen die de overlast tegengaan. De treinen die vooral 's nachts rijden, maken namelijk veel geluid en zorgen voor trillingen.
De motie werd dinsdagavond in de raadsvergadering besproken en aangenomen. Woensdag vergadert de vaste Kamercommissie in Den Haag over de spoorplannen. Het gemeentebestuur zal dan al proberen in gesprek te gaan over de goederentreinen in en rond Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.