Gevonden: Van wie is dit kunstgebit? Verloren tijdens wild optreden in Café Wilhelmina in Eindhoven

4 november 2014 om 12:04
nl
Het ging er ruig aan toe, zondagavond in Café Wilhelmina in Eindhoven. Tijdens het optreden van de rockabillygroep Matchbox ging het dak eraf, de voetjes van de vloer en de tanden eruit. Dat bleek de volgende ochtend toen de schoonmaakploeg een kunstgebit vond.
Geschreven door

De poetsploeg hoorde maandagochtend bij het vegen iets ratelen over de vloer van het café aan het Wilhelminaplein in Eindhoven. Daar lag een deel van een kunstgebit. "Als ik de grootte van de tanden zo eens bekijk, denk ik dat het gaat om de ondertanden", vertelt mede-eigenaar Koos Cornelissen van Café Wilhelmina.
'Er werd uitbundig gedanst'Cornelissen schetst een beeld van het optreden van Matchbox zondagavond. "Het is een vrij oude band, maar nog steeds erg populair. Het trekt altijd een schare fans. Het was een drukbezocht optreden, er werd uitbundig gedanst." De in de jaren zeventig opgerichte Engelse rockabillygroep Matchbox is bij de liefhebbers vooral bekend van Midnite Dynamos en Buzz Buzz a Diddle It.
Daar op de dansvloer moet het gebeurd zijn, denkt Cornelissen. "Misschien een bezoeker die dacht, ik ben slim en ik doe mijn kunstgebit in mijn zak. Dat hij er bij het dansen en trekken toen uitgevallen is. Of iemand had gewoon te veel gedronken, verliest zijn tanden."
Passen als bewijsMocht een rockabillyfan maandag wakker zijn geworden zonder tanden, dan weet hij waar het gebit te vinden is. Hij ligt tussen de gevonden voorwerpen van Café Wilhelmina. "De rechtmatige eigenaar kan hem hier komen ophalen", vertelt Cornelissen. "Hij moet hem wel eerst even passen als bewijs", lacht de eigenaar van de kroeg.[youtube:body:http://youtu.be/RnOKjC3RrB0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.