ANWB-onderzoek: 'Veel provinciale wegen in Brabant niet echt veilig'

4 november 2014 om 12:54
nl
De provinciale wegen in Brabant scoren niet erg goed op veiligheidsaspecten. 65 procent van de wegen kan verbeterd worden. Er vallen relatief veel dodelijke verkeersslachtoffers op deze wegen, zo concludeert de ANWB na onderzoek onder weggebruikers. Investeren in veiligheid op de wegen is in Brabant zeker de moeite waard.
Geschreven door

Volgens de ANWB kan de provincie met een investering van 220 miljoen euro over twintig jaar 98 procent van de wegen veiliger maken. Het aantal slachtoffers zou daardoor flink afnemen.
Wegen steeds drukkerVolgens de ANWB zijn de wegen niet aangepast aan de toegenomen verkeersdrukte. De meeste provinciale wegen hebben ook maar één rijbaan per rijrichting. Op de Brabantse provinciale wegen zijn in een periode van vijf jaar 88 doden en 467 ernstig gewonden gevallen. De aantallen zijn voor de provincie genoeg reden om door te gaan met het verbeteren van de wegen, zo concludeert de ANWB.
Gevoel bestuurdersZo vinden weggebruikers delen van de weg  tussen Zundert en Rucphen (de N638) gevaarlijk. Ook de N639, de weg tussen Ulvenhout en Baarle Nassau, wordt als gevaarlijk gezien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.