Video

Zeven supporters FC Oss krijgen stadionverbod na rellen afgelopen weekend bij FC Den Bosch

4 november 2014 om 14:01
nl
FC Oss gaat ten minste zeven raddraaiers die zich hebben misdragen rond de wedstrijd, afgelopen zaterdag in en tegen Den Bosch, een stadionverbod van tien jaar opleggen. Dat heeft directeur Peter Bijvelds van FC Oss gezegd.
Geschreven door

Het gaat om supporters die in stadion De Vliert waren en zich voor aanvang van de wedstrijd misdroegen. Ze zijn herkend op basis van videobeelden. "Ik ga er vanuit dat er nog meer mensen volgen. We zullen er in ieder geval alles aan doen om alle relschoppers te achterhalen", aldus Bijvelds.
Confrontatie met MEVoor de wedstrijd was het al onrustig bij het stadion en gingen fans van beide clubs met elkaar op de vuist. Toen de ME ingreep, werden agenten mishandeld.
Ook in het stadion bleef de sfeer grimmig. Supporters zochten de confrontatie met elkaar en met de ME. De wedstrijd werd twee keer stilgelegd. Zestien Bossche relschoppers zijn opgepakt en hebben ook al een stadionverbod aan de broek.
Ruit en stoelen kapotNaast de ongeregeldheden in het stadion ging het mis met drie supportersbussen van FC Oss. De politie vond de situatie bij het stadion te dreigend worden en stuurde drie bussen terug naar Oss. Zij hebben hun frustratie vervolgens afgereageerd door onder meer een ruit van een bus te vernielen en stoelen kapot te maken. Ook werd een chauffeur bedreigd.
Zes mensen opgepakt voor vernieling bussen"De supportersvereniging van FC Oss neemt de verantwoordelijkheid voor de kosten en gaat proberen de schade te verhalen. In deze zaak zijn al zes mensen door de politie gepakt. Wij als club overwegen ook tegen hen maatregelen te nemen en dat zou ook een stadionverbod kunnen zijn."
De directie en Raad van Commissarissen van FC Den Bosch meldden dinsdag op de site van de club dat er een gesprek komt met FC Oss. En dat de insteek zal zijn om te besluiten 'om de komende jaren over en weer bij onderlinge wedstrijden geen supporters van de bezoekende club toe te laten.' Maandag zitten de clubs bij elkaar om over de zaak te praten.
Nederland moet voetbalwet krijgenBijvelds: "Ik begrijp die gedachtengang heel goed en het zou een oplossing kunnen zijn. Maar ik wil dat eerst goed bespreken, ook met gemeenten en politie." Bijvelds zou het liefst samen met FC Den Bosch de discussie weer opstarten over het invoeren van een voetbalwet. Dan zou een supporter met een stadionverbod zich op speeldagen moeten melden bij het politiebureau.
"De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij als clubs vaak niet genoeg geld en middelen hebben voor een waterdichte controle van stadionverboden. En zo'n wet zou wat mij betreft erg veel problemen voorkomen. Kijk naar Engeland. Daar waren ongeregeldheden eerder regel dan uitzondering en sinds die meldingsplicht lijk het probleem compleet verdwenen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.