Video

Vandalen vernielen Martinuskapel in Sint-Oedenrode

4 november 2014 om 14:04
nl
Vandalen hebben maandagnacht flink huisgehouden in de Martinuskapel in Sint-Oedenrode. De beheerders van de kapel schrokken dinsdagochtend enorm toen ze de ravage aantroffen.
Geschreven door

Het beeld van de Heilige Martinus is gestolen. Ook de kaarsenstandaard is vernield. De glazen kast waar het beeld in stond, is aan gruzelementen. De glassplinters lagen verspreid over de kapel.
Kogelvrij glasVolgens Tinus Kluytmans van de stichting Martinuskapel heeft de dader flink zijn best moeten doen. "Het is kogelvrij glas. Met een houweel krijg je het niet kapot. Je moet het glas eerst verwarmen en dat is dus hier ook gebeurd." Leden van de stichting zorgen voor de kapel. Theo Gevers is ook lid. Hij komt elke dag in de kapel. "Het is onze hobby. Wij genieten ervan dat hier elke dag zoveel mensen komen. Het beeld was onze trots."
Wie er achter de vernielingen en de diefstal zit, is niet bekend. Theo Gevers: "We hebben geen idee wie dit doet. Aan het beeld heb je niets meer, want het is beschadigd bij het eruit halen. Geld eraan verdienen, gaat niet meer lukken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.