Vader en broer van vermoorde Claudia Oskam: ‘Geen vergiffenis. Nu niet, nooit niet’

4 november 2014 om 14:26 • Aangepast 21 november 2020 om 21:46
nl
De vader en broer van de vermoorde Claudia Oskam hebben dinsdag een zeer emotioneel betoog gehouden tijdens de rechtszaak tegen William R. "Het is een monster en hij heeft Claudia gedumpt als een beest."
Profielfoto van
Geschreven door

Mark, de broer van Claudia, maakte als eerste gebruik van zijn spreekrecht. Hij las huilend een verklaring voor.
De kinderen van William en Claudia wonen bij Mark en zijn gezin. In zijn relaas kwam voorbij hoe de kinderen verteld moest worden: "Jullie moeder leeft niet meer en iemand heeft haar dit bewust aangedaan."
Over R. zei Claudia’s broer dat er geen sprake kan zijn voor vergiffenis. “Nu niet, nooit niet. Claudia is als een beest gedumpt in het water.”
'Monster'Ook Claudia’s vader Cor las een brief voor. Hij keek R. daarbij recht in de ogen. “Mooi hoe het dorp duidelijk maakte dat wij dit monsterlijke gedrag niet tolereren”, zei hij over de stille tocht in Zevenbergen waar ongeveer 1800 mensen op af kwamen. “Een kopie van het condoleanceregister krijg je nog”, zei hij tegen R., die zichtbaar trilde.
“Met alles wat mogelijk is, staan opa en oma aan de zijde van oom en tante. Wat zou het fantastisch zijn als je erbij was, Claudia”, zei haar vader verder. “We hebben ons huis opengesteld voor een monster en ik begrijp niet hoe je dit uitlegt aan de kinderen.”
William R. complimenteerde de familie voor de opvang van de kinderen.  "Ik ben heel blij dat ondanks de boosheid, de liefde voor mijn kinderen prevaleert. Ik ben dankbaar dat ze zo liefdevol zijn opgevangen."
Verder zei R.:“Het spijt me verschrikkelijk wat de kinderen en nabestaanden is aangedaan.” [Tweet:https://twitter.com/bosalbert/status/529602854575935489] [Tweet:https://twitter.com/bosalbert/status/529602185156636673]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.