Video

Nier gezocht! Zieke Dénis van Vliet (36) uit Tilburg zoekt donornier via Facebook

4 november 2014 om 19:49 • Aangepast 21 november 2020 om 21:46
nl
Wie heeft er nog een nier in de aanbieding? Die oproep plaatste Dénis van Vliet maandag op Facebook. De 36-jarige Tilburger lijdt aan de zeldzame nierziekte Amyloïdose, waardoor al één nier is uitgevallen. De andere werkt ook niet meer goed. Niemand in zijn directe omgeving kan hem helpen. Daarom hoopt hij met deze oproep op meer succes.
Profielfoto van
Geschreven door

Begin dit jaar werd bij hem de zeldzame ziekte Amyloïdose vastgesteld. Tot zo'n drie weken geleden had hij weinig last van de ziekte. Maar de laatste weken kreeg Van Vliet zware koorts waardoor hij op dit moment in het ziekenhuis ligt.
Wachten duurt te langIemand op de wachtlijst moet gemiddeld vier jaar wachten voordat hij of zij een nieuwe nier krijgt. Maar die tijd heeft Van Vliet niet meer. ''Over vijf jaar is hij er niet meer als het zo doorgaat'', vertelt een bezorgde vriendin van hem.

Wachten op privacy instellingen...

Daarom zoekt Van Vliet samen met vrienden op Facebook naar iemand die een nier af wil staan. De Tilburger heeft bloedgroep 0 positief, de meest voorkomende bloedgroep. ''Ik begrijp dat ik nogal wat vraag'', zegt de zieke Tilburger. Hij hoopt dat iemand hem zo snel mogelijk kan helpen.
De oproep is ruim honderd keer gedeeld op het sociale medium. Op dit moment heeft nog niemand een gezonde nier aangeboden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.