Video

Squashster Milou van der Heijden neemt risico op ebola voor lief bij jacht op sportief succes

4 november 2014 om 16:42 • Aangepast 24 april 2020 om 19:26
nl
Je moet het naar durven. Een squashtoernooitje spelen in een land geteisterd door Boko Haram en ebola. Toch staat Milou van der Heijden deze week te spelen in Nigeria. "Veel spelers hebben afgezegd, dus ik ga voor de punten."
Geschreven door

We spreken Milou van der Heijden vlak voordat ze het vliegtuig instapt richting het Afrikaanse land. Ze slaat nog een balletje in haar Eindhovense sporthal. "Ik vind het spannend. Heb vannacht niet goed geslapen. Ik weet totaal niet wat te verwachten. Het is natuurlijk een land waar het niet heel veilig is, en waar ze ebola nog maar net onder controle hebben."
BangWant een beetje bang is de squashspeelster wel. "Ik ben misschien nog meer bang voor mijn veiligheid dan voor ebola. Maar ja, er wordt goed voor ons gezorgd en mijn vader gaat ook mee."
Maar toch is het een bewuste keuze. Want veel speelsters zijn bang voor ebola, dus zijn er maar weinig toppers van de partij. "Ik wil al tijden stijgen op de wereldranking. Soms moet je wat extra stapjes zetten", zegt Van der Heijden. "Veel speelsters komen niet dankzij ebola, dus er zullen minder goede speelsters zijn dan normaal. Daar hoop ik van te profiteren."
GezondheidVeel mensen hebben het Van der Heijden afgeraden naar het toernooi te gaan. "Of ik mijn gezondheid op het spel zet? Ja en nee. Maar goed, je doet alles voor je sport, en als dit een kans is wil je die niet zomaar laten glippen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.