Video

Quote 500: Wim van der Leegte passeert Jan Zeeman als rijkste Brabander

4 november 2014 om 17:00
nl
Topman Wim van der Leegte van de VDL-groep is volgens zakenblad Quote op dit moment de rijkste man van Brabant. Hij verslaat met een geschat vermogen van 850 miljoen euro Jan Zeeman die jarenlang de Quote-lijst van Brabantse miljonairs aanvoerde.
Geschreven door

Uit de voorpublicatie van de Quote 500 van dinsdag blijkt verder dat de meest vermogende Brabander het landelijk beter doen dan voorgaande jaren.
Top vijf miljonairs BrabantDe rijkste Brabander Wim van de Leegte, staat op de landelijke Quote op plaats 15, Jan Zeeman van de gelijknamige winkelketen, op de achttiende plaats.
Karel van Eerd van Jumbo supermarkten, Ben Mandemakers van het keukenbedrijf en de familie van Doorne van DAF Trucks, completeren de top vijf van rijkste Brabanders.
Plussen en minnenBij Wim van der Leegte uit Duizel goeide zijn vermogen afgelopen jaar met ruim zes procent. Jumbo-topman Karel van Eerd zag ruim elf procent in zijn geldpakhuis in Veghel erbij komen, waarin nu 700 miljoen euro zit.
Runner-up Jan Zeeman uit Lage Mierde hield volgens de Quote de 800 miljoen van vorig jaar. En Ben Mandemakers uit Kaatsheuvel boekte een bescheiden plusje van 1 procent (nu 525 miljoen euro).
BN'ersDe meest vermogende Nederlander van de hele wereld blijft Heineken-dochter Charlene de Cavalho-Heineken uit Londen met 7,3 miljard in de pocket. Zij telt overigens niet mee in de nieuwe Quote 500, omdat ze niet in Nederland woont.
Randstadbaas Frits Goldschmeding staat nu op de eerste plaats met een geschat vermogen van 3,2 miljard euro. John de Mol en Joop van den Ende blijven met 2,3  en 1,7 miljard euro de rijkste Bekende Nederlanders op plaats drie en zes in de lijst.
De Bredase dj Tijs Verwest, beter bekend als Tiësto, kwam vorig jaar als hekkesluiter binnen in de landelijke Quote 500. Zijn vermogen groeide het afgelopen jaar met ruim eenvijfde tot 66 miljoen euro, waarmee hij stijgt naar plek 309 van de lijst, nog boven Ruud van Nistelrooij (430) en Dennis Bergkamp (plaats 422)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.