Slachtofferhulp nog altijd druk bezig met nabestaanden MH17: 'Een paar hopen dat het niet écht is' - Omroep Brabant
Video

Slachtofferhulp nog altijd druk bezig met nabestaanden MH17: 'Een paar hopen dat het niet écht is'

4 november 2014 om 20:04
nl
Slachtofferhulp Nederland heeft ruim drie maanden na de vliegramp met de MH17 nog altijd de handen vol aan het begeleiden van nabestaanden. De helft van alle casemanagers helpt dagelijks getroffen families.
Geschreven door

Het gaat in totaal om 26 zogeheten casemanagers, die iedere dag in touw zijn voor de nabestaanden. Dat vertelde voorzitter Harry Crielaars uit Best dinsdag tegen Omroep Brabant. Hij deed dat in het kader van de Nationale Herdenking, die maandag is.
De casemanagers vormen de helft van alle professionals van Slachtofferhulp. Dit betekent dat een groot deel van de medewerkers bezet is en dus niet de tijd heeft voor andere zaken. Daarom vraagt Slachtofferhulp volgens Crielaars vrijwilligers om hulp.
Behoefte aan informatieNabestaanden van de vliegramp zijn nog altijd bezig met de verwerking ervan. Zo'n tweehonderd van hen loggen dagelijks in op een afgeschermd deel van de site van Slachtofferhulp. Crielaars: "We zetten op dat gesloten deel veel informatie over de identificatie en het verloop van de identificatie neer."
De voorzitter merkt dat nabestaanden verschillend het verlies van iemand verwerken. Sommigen zetten volgens Crielaars de televisie niet meer aan om zich zo af te sluiten. Anderen kijken juist televisie om alles te weten. "Tot op de punt en de komma."
Nationale HerdenkingBij de ramp met de MH17 kwamen 298 mensen om het leven, onder wie vijftig Brabanders. Negen slachtoffers zijn voorlopig nog niet geïdentificeerd. "Sommige nabestaanden hopen dat het niet echt is. Naarmate de tijd vordert, wordt dat wel minder", aldus Crielaars.
Nederland staat maandag stil bij de ramp met vlucht MH17. De Nationale Herdenking vindt plaats in de RAI in Amsterdam. Dan zullen onder meer nabestaanden de namen van alle slachtoffers voorlezen. Omroep Brabant zendt de herdenking live uit.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.