Akerboom redt SPM Shoeters in slotseconden, winst op Brindisi

4 november 2014 om 22:56
nl
SPM Shoeters heeft dinsdagavond in de EuroChallenge gewonnen van het Italiaanse Enel Basket Brindisi. In de zinderende slotfase maakte Kees Akerboom de winnende punten. Het werd 71-69.
Geschreven door

SPM Shoeters had lang geen kind aan Brindisi, de nummer drie van de Italiaanse competitie. Na het eerste kwart leidden de Bosschenaren met 25-10, vooral dankzij veel punten van de beresterke center Reggie Johnson, 2.08 meter lang en 150 kilo zwaar. 'Big Reg' zorgde voor het meeste gevaar onder de basket en als Shoeters hem niet in stelling kon brengen, werd er gescoord met afstandssschoten.
Voorsprong helemaal wegDe voorsprong bleef tot het einde van het derde kwart gehandhaafd: 59-46. Toen zette Brindisi de thuisploeg enorm onder druk en dat leidde tot fouten aan Bossche zijde. De driepuntsschoten bij Brindisi vielen plotseling wel in de basket en met nog 40 seconden te spelen werd het zelfs 69-69. Shoeters-coach Sam Jones nam zijn laatste time-out om zijn ploeg nog een keer op scherp te zetten.
Kees Akerboom schoot drie seconden voor het verstrijken van de tijd een lastige tweepunter binnen en bracht zijn ploeg op 71-69. Brindisi kon nog een keer schieten en dat deed de Amerikaan Marcus Denmon dan ook. Zijn driepunter stuiterde van de ring af en dus kwam Shoeters met de schrik vrij.
Onnodig moeilijk"Dit is natuurlijk een mooi begin van de Euro Challenge. Ik ben blij dat we gewonnen hebben ook al hebben we het onszelf nog onnodig moeilijk gemaakt aan het eind. Maar de eerste overwinning is binnen, dat is het belangrijkste", zei Stefan Wessels, goed voor 13 punten, na afloop.
Big RegDe man van de wedstrijd was zijn teamgenoot Reggie Johnson, 2.08 meter lang en ongeveer 150 kilo zwaar. Een beresterke center die in totaal 23 punten scoorde. En dat in zijn eerste wedstrijd voor het thuispubliek in de Maaspoort. "Het was te gek. De fans waren geweldig. Ik heb plezier gehad van de eerste tot en met de laatste seconde", sprak Big Reg. "En ik ben heel blij dat we gewonnen hebben. Te gek."    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.